Kezdőlap»Sport»Edzés»Hogyan építsük be a sportot az életünkbe?

Hogyan építsük be a sportot az életünkbe?

0
Megosztások
Pinterest WhatsApp

A rohanó világban nagyon nehéz összeegyeztetni az aktív életvitelt a hétköznapi dolgokkal. Sokan kifogásokkal élnek, hogy miért nem sportolnak. Leggyakoribb ok, hogy nincs idejük. De kinek ne lenne 5 perce edzésre két tevékenység között? 
Mai cikkünkben bemutatunk gyors edzésformákat, és szetteket, amik hétköznapokon is megállják a helyüket.

NDNSport Fitness ruhák, sport ruhák


Ha szeretnél némi edzést belecsempészni a hétköznapokba, akkor az első és legfontosabb, hogy olyan szettben indulj el otthonról. Ki állna neki ceruzaszoknyában és magassarkúban ugrálókötelezni?
(miért jó az ugrálókötelezés? tudd meg itt: www.ndnsport.com/blog/az_ugrokoteles_edzes_elonyei_58 )

Vegyük figyelembe, hogy milyen edzést szeretnénk belevinni a napunkba és válasszuk ehhez ruhát. Ha munka előtt van 5 percünk, akkor végezzünk plank edzést. Ez nem csak gyors de rendkívül hatékony is. Csupán alkartámaszban kell magunkat tartani néhány percig. Ehhez feltétlenül válasszunk egy erős gumizású, légáteresztő nadrágot.

Ha egy jól szabott nadrágot választasz, akkor munkahelyre is felveheted. olvass erről itt.

Az ebédszünetebe pedig beépítheted a következő edzésed. Csupán 10 perccel kell megrövidítened az ebédszüneted. Végezz 1 percig guggolásból felugrást, 1 percig fekvőtámaszt végül 1 percig burpee gyakorlatot. Ezt ismételd meg 2-3-szor, közben tarts 20 másodperc szünetet.

Ha minden ebédszünetben elvégzed, nem csak csodás alakod lesz, de jobban is fog menni a munka, hiszen felfrissülsz.
Ha előre eltervezed a napodat, akkor készülhetsz előre az edzésekre. Például a felsőd alá viselj egy jól tartó sportmelltartót. Munka után, ha várnod kell a buszra vagy ismét marad pár lyukas perced, akkor csak le kell kapnod a felsőd és ismét végezheted a gyakorlatokat. Nem kell attól tartanod, hogy ruhád átnedvesedik, hiszen ha jó minőségű termékeink elvezetik a nedvességet és szárazon tartják a bőrt. 

Előző bejegyzés

Amit a kineziológiai tapaszokról érdemes tudni

Következő bejegyzés

A világ legtöbb rajongóval büszkélkedő sportjai