Kezdőlap»Egészséges»Amit a kineziológiai tapaszokról érdemes tudni

Amit a kineziológiai tapaszokról érdemes tudni

0
Megosztások
Pinterest WhatsApp

Sokunk szenvedélye a sportolás, azonban egy sérülés, húzódás elveheti a kedvünket kedvenc tevékenységünktől. Ilyenkor jön képbe a kineziológiai tapasz, más néven a tape, ami egy olcsó, viszont nagyon hatékony gyógymód a 80-as évek óta. Szakszerűen felragasztva erősítő, korrigáló vagy regeneráló hatást lehet vele elérni. A tapasz egy rugalmas pamutanyagból készül, ami tökéletes tapad a bőrhöz, azonban légáteresztő és rugalmassága miatt, semmilyen szinten nem akadályozza a használója mozgását. Semmilyen kémiai anyagot nem tartalmaz, pusztán a test mechanikáját használja fel. Stabilizálja az izmokat, ízületeket, ezzel intenzívebbé válik a nyirokfolyadék- és a vérkeringés. Gyulladás- és fájdalomcsökkentő.

Képtalálatok a következőre: kinesio tape

Akik láttak már valaha ilyen tapaszt, biztos feltűnt, hogy számos rikító színben léteznek, ezek mind a funkciók között tesznek különbséget.

Kék, zöld – A hideg színeknek a gyulladáscsökkentésben van szerepe. Nyugtató hatásúak és segítenek ellazulni.

Narancs, piros, rózsaszín – A meleg színek segítenek a meleg hőérzet kialakításában is. Ennek megfelelően izomlazító hatásúak és nyugtatják az izmokat.

Fehér- A fehér szín nemcsak tiszta, hanem tisztító hatású is.

Fekete – Fokozza a piros és a kék szín hatását.

Mostanra elérhető lila, citromsárga vagy bézs szín is további gyógyító hatással.

Képtalálatok a következőre: kinesio tape

A tape felhelyezése max. 10 percet vesz igénybe, hatóideje 3-5 nap, kezeléstől függően és természetesen fürdeni is lehet benne, mivel vízálló. Árát tekintve kb. 2500 forintba kerül tapaszonként.

Előző bejegyzés

Gyulai Krisztián segítségével megváltoztathatod az életmódod!

Következő bejegyzés

Hogyan építsük be a sportot az életünkbe?