Kezdőlap»Sport»Foci»Több világrekordot is felállítottunk

Több világrekordot is felállítottunk

2
Megosztások
Pinterest WhatsApp

Interjú Földesi János, a Prémium Médiaválogatott vezetőjével.

Médiaválogatott
Médiaválogatott

„Mindig olyan világrekordot állítottunk fel, ami másnak eszébe sem jutott” – nyilatkozta Földesi János, a Prémium Médiaválogatott megalapítója. Vele beszélgettünk.

Honnan a sport szeretete?

Már fiatalkorom óta a futball volt az, amiben kiteljesedtem, és lehetőségem nyílt a BVSC-ben, a Honvédban is játszani profi játékosként. Aztán, amikor ez a karrier véget ért, ott indult el egy új út az életemben a Médiaválogatott megalapításával.

Honnan jött az ötlet, hogy alapíts egy saját futballcsapatot?

Az újságíróválogatott gálamérkőzéseire lejártam, és ott láttam meg, hogy mekkora perspektíva van ebben, ha az embernek van egy saját csapata. 2004-ben ezen felbuzdulva megalapítottam a Médiaválogatott Egyesületet. Meghívtam a csapatba mindenkit, aki emelte a színvonalat; volt köztünk műsorvezető, ügyvéd, színész. A Médiaválogatottban sok jó ember megfordult már akkor is. Az első két évben összesen 50 helyre mentünk el a csapattal focizni, és évről évre egyre több meghívást kaptunk.

Ki vagy kik invitálták a csapatot mérkőzésekre?

Leginkább polgármesterek, de megfordultunk rengeteg céges rendezvényen, megkerestek minket szállodák, de volt, hogy az éppen aktuális megyei bajnokokkal csaptunk össze az adott régióban. Persze, ez mind a játék öröméről és a barátságok köttetéséről szólt.

De ma már nem csak a focié a főszerep. Más sportok is felkerültek a palettára. Miért?

Igény volt rá, több helyre is meghívtak minket kosarazni, kézilabdázni, pingpongozni. De emeltünk egyet a téten, és a játék örömén túl több világrekordot is felállítottunk. De ezek között van olyan is, ami abszolút saját ötleten alapult.

Például?

Teqball, amit 25 órán keresztül játszottunk, de ilyen a teqtennis, a bowlingozás, de utóbbi úgy, hogy hátrafelé, a lábunk között gurítottuk a golyót. A dartsfoci, vagy a csúszdázás világrekordja már a mi nevünkhöz köthető.

Viszont ma már nemcsak a sportpályán bizonyítotok, hanem a rendezvények alkalmával a csapat tagjai fel is lépnek a mérkőzéseket követően.

Így igaz! Mivel a csapatban sok tehetséges ember játszik, így már jó ideje fel is lépünk az adott régióban, ahová ellátogatunk. Van, aki énekel, stand up-ozik és természetesen van olyan speaker is nálunk, akire bármikor számíthatunk. Itt is érezni, hogy a csapat összeszokott, így mindig minőségi és szórakoztató a program, amit nyújtunk a színpadon.

Mi a végcél?

Mint azt már mondtam; hogy legyen egy állati jó, baráti társaság. De ez a része már sikerült. Ami még cél, hogy a fiataloknak példát mutassunk, ugyanis mozogni, sporotolni öröm és kell is. Az előadói része felől pedig, hogy azoknak, akik ellátogatnak egy-egy rendezvényre, ahol fellép a Médiaválogatott, tudjunk motivációt nyújtani. Ha egy fiatal a hatásunkra úgy dönt, hogy előadói pályára lép, az ajándék számunkra és megtisztelő.

Mennyien vagytok most a csapatban?

A keménymag 20-30 fő, de ha a teljes csapatot nézem, körülbelül 100 fő az, aki jelenleg a Prémium Médiaválogatott csapatához tartozik. De évről évre egyre többen leszünk. Úgy érzem, elértem azt, amiről mindig is álmodtam.

Budapest, 2022. március 27. Volo

Előző bejegyzés

"Nem helyes Abramovicsot skandálni"

Következő bejegyzés

Mobiltartó futáshoz – Tippek a választáshoz!