Kezdőlap»Egészség»Egészség minden korosztályban

Egészség minden korosztályban

0
Megosztások
Pinterest WhatsApp

Fitness sport barmely korban

Mit jelent számodra az egészség?

Számomra az egészség azt jelenti, hogy a testedet a lehető legjobb formában tartod, hogy ne csak jól érezd magad, és jól nézz ki, de támadhass a lelki és fizikai kihívásokkal is, amelyekkel minden nap szembesülsz. Azok az emberek, akik egész évben fitten tartják magukat és formában maradnak, hajlamosak több energiával közelíteni az élethez, és jobb kilátással rendelkeznek rá. Ha tetszik az alakja és egészségesnek érzi magát, akkor általában jobb az életszemlélete.

Hogyan őrizze meg egészségét?

Fenntartom az egészségemet egy intuitív, mérsékelt étrenddel, és gondoskodom arról, hogy a heti 5 napon legalább egy óra súlyzást és funkcionális edzést kapjak. Olyan módszereket keresek, amelyekkel akár az edzési rutinomon túl is kalóriát égethetek vagy izmokat építhetek, például saját fűnyírást, kerékpározást a gyerekekkel, udvari munkát stb.

Tapasztalatai szerint mi a legfontosabb dolog, amit megtanult az egészségről?

Nagyon fontos, hogy a legtöbbet hozzuk ki az életből. Minél egészségesebb vagy, annál boldogabb. Nem veszed észre, mennyire fontos a hosszú élettartam szempontjából, amíg el nem veszed tőled. Vedd be, amikor tudod, amíg tudod.

Ha tanácsot adhat fiatalabb énednek az egészséges életmód fenntartásához – mi lenne az?

Nagyon fiatal koromban tudatosult bennem a fitnesz és az étrend, valamint hogy ezek mennyire értékesek. A legnagyobb kulcs az, hogy egész évben következetesek maradjunk, így soha nem kell felzárkózni.

Mi a 3 tippje a fenntartható egészséges szokások kialakításához?

Maradjon következetes, találja meg az Ön számára legmegfelelőbbet, tartsa távol magát az életre nem fenntartható étrendektől.

Ötgyermekes apa vagy, hogyan segítesz minden gyermekednek egészségesnek maradni a különböző életkorokban?

Ötgyermekes apa (21, 19, 18, 9, 7) lévén, a példamutatás gyakorlással és étrenddel segített a legtöbbet. Ha a gyerekei látják, hogy ezt teszi, akkor valószínűleg követni fogják, és minden bizonnyal kérdéseket tesznek fel, ami tanítási lehetőséghez vezet. Ha azt teszem, amit mondok, és nem úgy, mint én, akkor hajlamos vagyok kikapcsolni a gyerekeket.

Hogyan befolyásolja az egészség az életedet (azaz az elmét, a testet, a lelket)?

Amikor jól érzed magad, ahogy kinézel és érzel, az belevész életed végéig. Ha nem vagy elégedett az egészségeddel, nehezebb lesz boldognak lenni az életben. A testmozgás a kiindulópontom és az időm arra, hogy megtisztítsam az elmém a nap minden zavaró tényezőjétől.

Az egészség több, mint fizikai, mit tegyen annak érdekében, hogy megőrizze lelki egészségét?

A fizikai erőfeszítést eszközként használom az elmém rendetlenségére és a szilárd mentális egészség egyensúly fenntartására. Gondoskodom róla, hogy naponta szánjak időt magamra, hogy többet adhassak családomnak és barátaimnak.

Van valami tanács azoknak, akik küzdenek az egészségükkel?

Legyen prioritás. Tervezze meg a sportolási időt magának. Ne lustuljon el, és remélem, lesz ideje megcsinálni. Ha szerepel az ütemtervében a sport, akkor nagyobb valószínűséggel meg is valósul.

Mit tanácsol azoknak, akik úgy érzik, hogy talán már késő az életben változtatni, és az egészségükre összpontosítani?

Soha sincs túl késő. Hatalmas fejlesztéseket végezhet életének bármikor. A legtöbb ember elér egy bizonyos kort, és csak feladja. Abszolút nincs oka abbahagyni, ha nem akarod. Az élet minden életkorban javul az egészség javulásával.

Forrás: https://www.hylete.com/blog/health-at-any-age

hylete

 

Előző bejegyzés

Ronaldo kétéves szerződést kötött a Manchester Uniteddel

Következő bejegyzés

A legmenőbb sportruházati márkák