Kezdőlap»Sport»Edzés»A tested jelzéseinek megfejtése

A tested jelzéseinek megfejtése

Stephanie Estima megtanult boldogulni a negyvenes éveiben – és azt akarja, hogy te kövesd a példáját.

0
Megosztások
Pinterest WhatsApp

A virágzó kiropraktikai gyakorlat közepette, közvetlenül a járvány előtt, a novemberi/decemberi STRONG címlapmodell, Dr. Stephanie Estima hallgatott női megérzéseire, és nagyot változtatott. Elhagyta a fizikai teret, és bemerészkedett az online coaching világába, és figyelembe véve, hogy a világ 2020-ban hogyan változott meg, az időzítés nem is lehetett volna jobb.

Most egy könyv, a The Betty Body (2021) szerzője – amely a hormonokról, a ciklusokról, az életkorral összefüggő problémákról, a pajzsmirigyműködésről, a menopauzáról és a perimenopauzáról szól – és egy virágzó podcast, a Better! Dr. Stephanie-val, amelyet több mint egymillióan töltöttek le, a 43 éves nő minden eddiginél biztosabb abban, hogy a helyes lépést tette meg. „Akkor tényleg elég ijesztő volt, de másrészről most nagyon boldog vagyok, hogy megbíztam a megérzéseimben, és követtem azt.”

Ösztöneid csiszolása

Dr. Stephanie megérzéseinek követése nem mindig jött magától értetődően, de gyakorlással csiszolta ösztöneit, és immár 40-es éveiben, amit „az élet nyarának” nevezett, Dr. Stephanie virágzik. A célja? Megtanítani más nőket, hogyan hallgassanak intuíciójukra, dekódolják testük jelzéseit, és ennek megfelelően cselekedjenek. „A tested tünetek formájában kommunikál veled, ha a dolgok rosszul mennek – és ez nem azt jelenti, hogy a tested összetört, nem azt, hogy a tested cserbenhagy, ez az a mód, ahogyan a tested beszél” – magyarázza.

Dr. Stephanie azt mondja: „Úgy éreztem elhívást, hogy több nőnek segítsek a klinikám határain túl, mert még magam is gyakorlatilag évekig szenvedtem a saját menstruációs ciklusommal. Ahogy egyre több nővel beszéltem a praxisomban, a menstruációs rendellenességek és a hormonális változások megértésének hiánya meggyőzött arról, hogy ez egy globális probléma. Nem tanítanak meg minket a termékenységünkről, nem tanítanak meg bennünket arra, hogyan optimalizáljunk hormonjainkra. Azt tanítják nekünk, hogy ez kellemetlen, valamiféle női létért járó büntetéshez hasonlít. Arra szerettem volna nevelni a nőket, hogy megértsék testüket, hogy jobban megalapozott döntéseket hozzanak olyan beavatkozásokkal kapcsolatban – beleértve a kockázatokat is –, amelyekről gyakran nem esik szó a női egészségügyben.”

Az intuíció találkozik az adatokkal

Dr. Stephanie önmagát tudománykedvelőnek vallja, és bár nagy az intuíciója, ugyanolyan jól gyűjti és mérlegeli a kézzelfogható adatokat. Annak a nőnek pedig, aki még csak tanul, hogy hallgasson saját testére és gondoskodjon hormonális egészségéről, Dr. Stephanie-nak van néhány gyakorlati tanácsa. – Először is azt mondanám, add meg magadnak azt a megtiszteltetést, hogy hallgathatsz magadra. A nőket jellemzően elbocsátják a hagyományos orvoslásban, vagy felírják a receptet a tünetek enyhítésére, amelyek nem oldják meg a problémát. Tehát az első tanácsom az, hogy hallgass tested intelligenciájára. A második tanács az lenne, hogy kezdjük el az adatgyűjtést.”

Így folytatja: „Ahogy elkezdesz információkat gyűjteni magadról, könnyebb lesz észlelni a változásokat. A harmadik tanács az lenne, hogy először az egyszerűen kivitelezhető, többnyire alacsony költségű beavatkozásokkal kezdje – sajátítsa el a számára megfelelő táplálkozást, vegyen néhány új gyakorlatot a magazinokból, vagy töltsön időt minden nap a természetben.”

A fizikai egészség meghaladása

A fizikai egészségen túl Stephanie a személyes fejlődéssel is foglalkozik. A legjobb tanács, amit valaha kapott? „Ha nincs meg az, amit szeretnél, akkor még nem nőttél fel azzá az emberré, aki azt kezelni tudja, és további növekedésre van szükség ahhoz, hogy elérd. A vállalkozás vezetése (a szülői szerep mellett) a legnagyobb személyes fejlődési tanfolyam, amelyre valaha is beiratkozik!”

Kifejti: „Tehát a túllépés érdekében ki kell terjesztened annak meghatározását, hogy ki vagy, bővítened kell tudásod és készségeid, és képesnek kell lenned arra, hogy a tanultakat egy idő után következetesen alkalmazd az eredmények elérése érdekében. Nagyon hasonlít egy egészségügyi utazáshoz. Mindannyian megszállottan akarunk leadni 10 kilogrammot 10 nap alatt, de az igazi átalakulás lassan megy végbe, és átadjuk magunkat a több hónapon át tartó ismétlés monotóniájának.”

Most egy sikeres coaching vállalkozással, a könyvével és a podcastjával meglepő lehet, hogy Dr. Stephanie még korántsem végzett. Néhány kitűzött célja a láthatáron: fitness programok, táplálkozási programok, ruházati vonal, elvonulások és végső soron a gondolkodásmód elsajátítása, hogy milyen nőnek lenni. Vagyis a világuralom.

Ha szeretnéd követni Dr. Stephanie-t, megteheted az Instagramon: @dr.stephanie.estima és a YouTubeon: DrStephanieEstima

Forrás: STRONG Fitness Magazine

Fotók: Paul Buceta

Előző bejegyzés

8 mód arra, hogy elégess plusz 100 kalóriát, anélkül, hogy elmennél az edzőterembe

Következő bejegyzés

Komplex víziturisztikai megállópont és szabadidőközpont épül Balatonfüreden