Kezdőlap»Fitness»A 3 legjobb fitness vezéregyéniség

A 3 legjobb fitness vezéregyéniség

0
Megosztások
Pinterest WhatsApp

A múlt század második felében a tudományos és technikai fejlődés következtében az emberiség egy új problémával találta szembe magát, ez a probléma nem más, mint az elhízás. A fizikai aktivitás csökkenésével és az elfogyasztott élelmiszerek kalóriamennyiségének drasztikus növekedésével a XX. század második felében az Amerikai Egyesült Államokban és Európában is nőtt az elhízottak száma. Dr. Ken H. Cooper 1968-ban egy új fogalmat ismertetett meg a világgal, ami nem más, mint az Aerobik és ezzel milliókat vett rá az egészséges testmozgásra. Szakmák és iparágak jöttek létre azért, hogy a rossz életmódbeli szokásokra helyes válaszokat adjunk, ilyen szakmák jelentek meg, mint például dietetikus, aerobik oktató vagy személyi edző. A személyi edzőnek az a feladata, hogy helyreállítsa vagy megnövelje a hozzá forduló páciens fittségi állapotát.

3. Katus Attila
Katus Attila világ és Európa-bajnok sportoló, életmód-tanácsadó, személyi edző. Középiskolai tanulmányait szülővárosában, Pécsen végezte majd a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán testnevelés és angol szakon tanult Szegeden, majd a Pécsit Tudomány Egyetem Természettudományi karán egyetemen tanulta a testnevelést. Hatszoros világbajnok és kétszeres Európa-bajnok.

2. Béres Alexandra
Béres Alexandra élvonalbeli ritmikus sportgimnasztika versenyző volt, 1994-ben 18 éves korában elnyerte a fitnesz magyar bajnoki címet. 1995-ben megnyerte Európa Fitnesz Bajnokságot, majd a Fitnesz Világbajnokságot is. A fiatal sportolónőre a magyar sajtó és a nagyközönség is felfigyelt, aki sokakat meggyőzött arról, hogy több időt és több figyelmet kell szentelni az egészségre.

1. Rubint Réka
2017-ben a Forbes őt választotta a 10.legbefolyásosabb magyar nőnek a médiában.

Előző bejegyzés

Funkcionális mozgásminta szűrés - FMS Life1

Következő bejegyzés

Rubint Réka Alakreform tábor Ibizán