Kezdőlap»Fogyás»Jól indult a fogyás, de aztán stagnáltak az eredmények?

Jól indult a fogyás, de aztán stagnáltak az eredmények?

0
Megosztások
Pinterest WhatsApp

 

Jól indult a fogyás, de aztán stagnáltak az eredmények?
8 fontos tanács a zsírégetéssel kapcsolatban

Nagyon sokan vannak, akik miután eljutottak arra a szintre, hogy változtatni szeretnének és összeállítanak egy edzési tervet majd egy bizonyos ponton feladják. Az edzési terv, amit a legjobb egy professzionális személyi edzővel közösen összeállítani tartalmazza, hogy mi az amit meg kell tennünk ahhoz, hogy a célunkat elérjük. Nem csak a mozgásformát, de az egészséges étrendre, diátára történő átállást is magában foglalja. Az eredményekkel kapcsolatban pedig szeretjük azt gondolni, hogy mindíg, folyamatosan állandó, pedig nem az. Van úgy, hogy a változás látványos, azután pedig az addig megszokott eredmények elmaradnak. A súlyunk nem változik és ezen a ponton, nagyon sokan feladják. Az igazság pedig az, hogy a fogyás stagnálása egyáltalán nem különleges, inkább teljesen természetes és ennek több oka is lehet.

• A fogyókúra alatt a szervezetünk is lassíthatja a fogyást
• Lehetséges, hogy nem figyelünk oda eléggé az étrendünkre!
• Hormonális változás is lehet az oka!
• Lehet, hogy a szervezetünk vizet raktároz, például mensturáció idején!

Mi lehet a megoldás?

A legjobb, hogy ha megtaláljuk az okát annak, hogy miért stagnálnak az eredmények. Az edzéstervünket illetve az egészséges étrendünket is áttekinthetjük, lehetséges, hogy változtatásra van szükség.

Egészséges nassolnivaló

A magokban, aszalványokban sok a cukor és a kalória. Abban az estben, hogy ha nassolni szeretnénk akkor inkább váltsunk gyümölcsökre.

Egészséges étrend

Egy Egészségügyi Kutatóközpont tanulmánya szerint ha élelmiszer-naplót vezetünk, akkor megduplázhatjuk a fogyókúránk eredményét. A Portlandi kutatóintézet munkatársa szerint a kutatás során megbizonyosodtak arról az összefüggésről, hogy minél több élelmiszert vezetnek fel az emberek a naplójukba, annál inkább jobb eredményeket érnek el.

Víz ivás étkezés előtt

Az étkezés előtti vízivás segíthet abban, hogy csökkentsük, a bevitt kalóriák számát, ami jó lehet abban az esetben is, hogy ha a fogyókuránk során nem jönnek a várt eredmények.

Zöldségek

A zöldségekben sok a rost, aminek köszönhetően eltelítettnek érezzük magunkat és a rostok segítik az emésztésünket is. Aki a diéta során több zöldséget fogyaszt, többet is fogy! A leveles zöldségek fogyasztása jó döntés, hiszen nagyon jó vízhatjó tulajdonsággal rendelkeznek.

Megfelelő táplálékkiegészítők

Ha megtaláljuk a megfelelő táplálékkiegészítőt, rendszeres szedése segíthet a zsíranyagcserében, zsírégetésben és a hatásuk az lehet, hogy fokozzák a természetesen lezajlódó folyamatokat. Ha a fogyókúránk során az eredmények stagnálását tapasztaljuk, érdemes elgondolkodni azon, hogy egy megfelelő táplálékkiegészítővel is megpróbálkozunk.

 

Előző bejegyzés

5 legjobb Fitness Márka

Következő bejegyzés

Balatonman Fűzfő