Kezdőlap»Sport»Változatos étrend és zsírkérdés

Változatos étrend és zsírkérdés

0
Megosztások
Pinterest WhatsApp

Mit tegyünk abban az esetben, hogy ha egészségesen szeretnénk élni és egészségesen szeretnénk táplálkozni?

Az egészséges táplálkozás még abban az esetben is fontos, hogyha az ember nem sportol. Abban az esetben még fontosabbá válik a megfelelő táplálkozási szokások kialakítása, ha elkezdünk rendszeresen mozogni, hobbiként sportolni vagy éppen állóképességi sportot kezdünk űzni. Sok helyen sokféle módon próbálták már meg összefoglalni azt, hogy mi az egészséges táplálkozás lényege. A témában megszületett szakirodalom egymásnak ellenmondó tanácsokat ad és születtek olyan írások is a témában, amelyek szakirodalomnak nem is nevezhetőek.

Az egyik legfontosabb vezérlőelvnek az egészséges táplálkozás kialakításában azt kell tartsuk, hogy egyszeri és megismételhetetlen egyedi esetek vagyunk mindannyian ezért leginkább saját magunknak kell kialakítanunk azokat a kereteket, amelyek a legmegfelelőbbek lesznek számunkra.

Változatos étrend

Az egészséges táplálkozás kialakításánál az egyik legfontosabb a változatosság. Minél többféle élelmiszer felhasználásával állítjuk össze az étrendünket és minél különbözőbb ételkészítési módokat használunk annál jobb. Fontos, hogy ne ragaszkodjunk a megszokotthoz ételekhez. Kóstoljunk meg más ételeket is és csak miután kipróbáltunk egy új ételt akkor mondjunk róla véleményt. Növeljük az esélyét annak, hogy minden fontos tápanyagot megkapjon a szervezetünk abban az esetben, ha sokszínű és minél változatosabb étrendet alakítunk ki.

Zsírkérdés

Az egészséges táplálkozással kapcsolatban gyakran felhívják a figyelmünket, hogy kerüljük el a zsíros ételeket és amikor főzünk vagy sütünk használjunk inkább olíva olajat. Ez abban az esetben nagyon fontos, hogy ha keveset mozgunk vagy ha ülőfoglalkozást végzünk. Sokkal nagyobb figyelmet kellene fordítani az olyan módoknak, mint a gőzölés, párolás, fóliában vagy fedett cserépedényben készített mint a zsírban sütött ételeknek.

TALÁLD MEG A SZÁMODRA LEGIDEÁLISABB ÉTRENDET!

Étrendek a Myetrend.hu tól

Előző bejegyzés

Baba-mama torna

Következő bejegyzés

Sporttáplálkozás