Kezdőlap»Fitness»Rácz Gergő: Nagyon sok zenész jár rendszeresen edzeni

Rácz Gergő: Nagyon sok zenész jár rendszeresen edzeni

1
Megosztások
Pinterest WhatsApp

“Szerintem nagyon sok zenész jár rendszeresen edzeni”

Mikor kezdtél el edzeni és miért?
Kisebb-nagyobb megszakításokkal mindig sportoltam valamit. Gyerekkoromban karatéztam, volt olyan időszak, amikor úszni jártam, mostanában pedig legtöbbször a konditeremben kötök ki, de előfordul olyan is, hogy otthon a lépcsőházban lépcsőzök, ha másra nem jut időm.

Mit javasolsz azoknak akik nem szeretnek edzeni és hogyan motiválják magukat?
Nekem sincs mindig kedvem edzeni. Ilyenkor talán az a legjobb megodás, ha nem gondolkozik az ember, csak csinálja. Persze hasznos, ha kitűz az ember maga elé egy konkrét célt, amire mindig tud gondolni, és hétről-hétre látja és érzi, hogy egyre közelebb jut hozzá. A sport kiválasztása is fontos motiváló tényező. Olyat érdemes választani, amit szeretsz csinálni, és nem unod meg túl hamar.

Racz Gergo Life1

Milyen kifogásokat szoktál kitalálni hogy ne menj el egy nap edzeni?
Kifogásaim nem szoktak lenni. Ha nagyon nincs kedvem edzeni, akkor nem edzek. Bár elsősorban nálam ez nem kedv, hanem idő kérdése. Sokszor van olyan is, hogy a hétvégi fellépések után annyira fáradt vagyok, hogy pihennem kell pár napot. A pihenés is fontos ahhoz, hogy az ember hosszútávon tudjon rendszeresen sportolni.

 

Miért a Life1-be jársz edzeni?
Szeretem a Life1 termeit, mert nagyon jólfelszereltek. Mindig jó hangulatban fogadnak és családias a légkör.

Milyen célod van az edzéssel?
Elsősorban azért edzek, hogy a színapdon hangban és mozgásban is meg tudjam valósítani azt, amit elképzelek. A kettő együtt nem könnyű, ha az ember nem elég fitt. Emellett pedig az is fontos számomra, hogy jól érezzem magam a bőrömben testileg és lelkileg egyaránt.

Sok ismert zenész jár edzeni? Kit ismersz még akiről tudod hogy sokat edz?
Szerintem nagyon sok zenész jár rendszeresen edzeni A színpadi megjelenéshez és teherbíráshoz ez nagyon fontos.

 

Milyen sportot/kat próbálnál ki mindenképp?
Nem vagyok az a típus, aki kimondottan vágyik az extrém sportokra, ennek ellenére volt már lehetőségem ejtőernyőzni, és nagyon élveztem.

Rácz Gergő A Dal tehetségkutató műsor győztese Orsovai Renivel a Mostantól című dallal. A duó 75 millió forintos összértékű nyeremény mellett a 2020-as Petőfi Zenei Díj Az év dala kategória nyertese is lett.

http://www.raczgergo.hu

Előző bejegyzés

Férfi röplabda Extraliga - Pénzügyőr-előny a döntőben

Következő bejegyzés

Amit a funkcionális edzésről tudni kell