Kezdőlap»Beauty»Tudtad, hogy mik a rendszeres sport jótékony hatásai?

Tudtad, hogy mik a rendszeres sport jótékony hatásai?

0
Megosztások
Pinterest WhatsApp

Sportolj mert vidámabb és optimistább leszel!

Minden olyan tevékenység, ami során valamilyen mozgást végzünk, jótékony hatással van a szervezetünkre. Akár olyan mozgásról van szó, ami része a mindennapi életünkek, akár tudatosan építettük be a mindennapjaink világába akár a sétálást vagy a kertészkedést vagy a rendszeres futást. A rendszeres testmozgás számos előnnyel jár.

welovesport.hu

Legyen szó akár úszásról, futásról, fitness – konditerembe járásról vagy bármilyen egyéb sporttevékenységről, amit izom építése vagy egészségünk megőrzése céljából végzünk további előnyökkel is jár. A tudományos élet képviselői vizsgálják, hogy a testedzés hogyan fokozza az egyműködést. A tudomány mai álláspontja szerint a sportolásnak, testedzésnek van mentális haszna is.

A rohanó hétköznapok évszázada és a stressz népbetegségként értelmezhető, a rendszeres testmozgás legfonosabb funkciói közé tartozik, hogy sresszoldó hatása van. A mozgás megnöveli az agy stresszválasz koncentrációit, tehát ha rendszeresen sportolunk, hozzásegítjük szervezetünket arra, hogy megbírkozzon a különböző lelki feszültségekkel.

Tudtad, hogy a rendszeres testmozgással növelhetjük a boldogságérzetünket?

Mozgás következtében a szervezetünk endorfinokat bocsájt ki, amely a boldogság érzetét válthatja ki, a legjelentősebb kutatási eredmények között szerepel, hogy a sport még a klinikai értelemben depressziós embereknél is enyhítette a tüneteket. Bizonyos esetekben a depresszió kezelésében ugyanolyan hatásos lehet a rendszeres fizikai aktivitás bevezetése, mint az antidepressziáns tabletták.

Tudtad, hogy a rendszeres testmozgás növelheti az önbizalmunkat?

A rendszeresen végrehajtott gyakorlatok, egyéni rekordjaink felállítása és egyéni rekordunk megdöntése az idő előrehaladtával megnövelheti az önbizalmunkat is, nem utolsó sorban, hogy ha rendszeresen karbantartjuk a testünket jobban fogunk kinézni és jobban is érezzük magunkat, ami szintén önbizalom növelő hatású lehet.

Mega Sport – folyékony multivitamin komplex sportolóknak

welovesport.hu

Előző bejegyzés

Multivitamin sportolóknak

Következő bejegyzés

Sportolj a szabadban - Eddz okosan