Kezdőlap»Sport Hírek»Sportolj a szabadban – Eddz okosan

Sportolj a szabadban – Eddz okosan

0
Megosztások
Pinterest WhatsApp

 

welovesport.hu

Free Sport Parks térkép projekt.

A térkép interaktív módon és számtalan funkcióval mutatja meg, hogy pontosan hol és milyen közösségi, ingyenes sportolási lehetőségek vannak a közelünkben. ​https://bit.ly/GMaps-HU-FreeSportParks
A térkép és a kommunikációnk magyar és angol nyelvű, mert az itt élő, tanuló, dolgozó és ide látogató külföldieknek is szeretnénk felhívni a figyelmüket a lokális közösségi, ingyenes sportolási lehetőségekre.
“Tudták például, hogy több mint 20 féle sporthoz találunk ingyenesen használható sportparkokat és sportpályákat a köztereken?”
Célom az volt, hogy a Free Sport Parks térképe iránytűként mutasson ezekre az ingyenes, közösségi sportterekre és népszerűsítse a sport és mozgás szeretetét fiataloknak, idősebbeknek egyaránt!

Mi történt az elmúlt egy évben?

Országosan már több mint 1200 helyszín került fel a térképre, ebből Budapesten több mint 650 szerepel. Elkészült a ​https://www.freesportparks.hu​ ​weboldal​, ahol további funkciók és kezdeményezések jöttek a térképhez:
● A Fitnesz -és Kondiparkokhoz sportedzőkkel (p.l Radányi Norbert Bartendaz Hungary alapítójával is) összeállítottunk útmutató videókat (​EDDZ OKOSAN​ funkció: https://www.freesportparks.hu/eddz-okosan), hogy a kezdő lépésekben is segítsünk a sportolni vágyóknak..
● A közösségi sporthelyszíneket nem csak megmutatjuk térképen, hanem az első ​Közösségi SportparkPÉDIA​ oldalon be is mutatjuk azokat (angolul is), pl.: mi jellemző az adott sportparkra, mik az adott sport főbb szabályai, vagy éppen mik az adott pálya méretei, felfestéseinek elnevezései, stb.: ​https://www.freesportparks.hu/kozossegi-sportparkpedia
● A weboldalon lehetőség van ​új helyszínek beküldés​ére (​https://www.freesportparks.hu/uj-helyszin-bekuldese​) és lehetőség van ​hiba, megrongálódás bejelentés​ére is, utóbbiban a Járókelő.hu van a segítségünkre (https://www.freesportparks.hu/problema-bejelentese).
● Idén indult a ​Közösségi Sportváros​ kezdeményezésünk (​https://www.freesportparks.hu/kozossegi-sportvarosok​), ami egyben egy városmarketing támogató eszköz is: a városoknak és a budapesti kerületeknek segít abban, hogy ​a saját, ingyenesen használható, közösségi sporttereikről is részletes és naprakész tájékoztatást tudjanak adni minden érdeklődőnek, amihez egyéni Közösségi Sportoldalt állítunk össze, amit a saját oldalukon is meg tudnak osztani a látogatóikkal.
A kezdeményezéshez már megjöttek az első csatlakozók is a II, XIII. és III. kerületek személyében, de folyamatban vannak további kerületekkel és városokkal is egyeztetések.

○ Pl. a második kerület oldala nálunk és a saját oldalukon:
■ https://www.freesportparks.hu/ii-kerulet-budapest
■ http://masodikkeruletsport.hu/szabadido-sport/ii-kerulet-kozossegi-sportoldala

A Közösségi Sportvárosoknak olyan interaktív képzési és edzési programokat is kínálunk, amivel a városban/kerületben dolgozó fitnesz és testnevelő szakemberek be tudják vonni a
lakosok mindennapjaiba a kültéri közösségi mozgás lehetőségeket, mint rendszeres testmozgást és egészségmegőrző aktivitást a város/kerület szervezésében.

Az első ​Közösségi Sportnap​ kezdeményezésünkhöz lehetőséget kaptunk a II. kerület Hidegkúti Családi Sportnap rendezvény keretein belül, ahol elsőként teszteltük az EDDZ OKOSAN videók QR kódos matricáit is. Részletek az eseményről készült blogbejegyzésünkben: https://www.freesportparks.hu/kozossegi-sportnap-kezdemenyezes-a-2-keruletben

● “Így kezdtem én rendszeresen sportolni.”​: célunk ezzel a blog sorozattal is olyan példákat mutatni, ami mindannyiunk életéhez közel állhat és motiválhat minket ebbe az irányba. Ahány ember, annyi példa. Első cikk: ​https://www.freesportparks.hu/igy-kezdtem-en

● Szeretnénk minél több emberhez eljuttatni ezt az ingyenes térképet és “iránytűt”. Ezért elindítottuk az ​Add Tovább​ projektünket (​https://www.freesportparks.hu/add-tovabb​), amiben szabadon kinyomtatható magyar és angol nyelvű plakátot (A4 és A3 méretben) tudnak letölteni a résztvevők és kihelyezni azt irodájukban, épületükben, hogy ezzel is felhívják figyelmüket kollágaiknak, látogatóiknak, tanulóiknak arra, hogy lakóhelyükön is mennyi helyen tudnak sportolni a szabadtéri, közösségi sportparkokban, sportpályákon.

Örömünkre szolgál, hogy a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa projekt – a Lendülj formába – szabadtéri edzések Budapest kondiparkjaiban – eseményeihez is a Free Sport Parks térképet használja a helyszínek megmutatásához: ​https://www.facebook.com/events/2398440473509553/

A Free Sport Parks mottója:

​”A sportolás legyen része az életednek, legyen része az egészségednek!”

amihez szeretnénk minél több embert mozgásba hozni és mozgásban is tartani! Ez egyben a Free Sport Parks térkép projekt küldetése is.

Ha úgy gondolod még te is tudsz ajánlani új helyszínz küld be itt: https://www.freesportparks.hu/uj-helyszin-bekuldese

 

 

Fehér Paszkál
https://www.freesportparks.hu

Előző bejegyzés

Tudtad, hogy mik a rendszeres sport jótékony hatásai?

Következő bejegyzés

Lendülj formába - szabadtéri edzések Budapest kondiparkjaiban