Kezdőlap»Sport»A legjobb sportruházati márkák

A legjobb sportruházati márkák

1
Megosztások
Pinterest WhatsApp

Manapság az edzőterembe való belépés szinte vallási rituálénak is tekinthető. A fitness terembe járás már nem csak az egészségről és a sportról szól. Igen nagy harc alakult ki a sportmárkák között, ki tud aktuális, trendteremtő termékeket a piacra dobni. A sportruházat ma már ugyanúgy a divat része, mint bármely más ruhadarab, amit a hétköznapokban viselünk.

Az edzés szeretete előbb-utóbb elvezet minket a világ legmenőbb sportruházati márkáinak gondosan összeállított listájához. Mert nem csak azért fontos, hogy jól nézzünk ki az edzőteremben, hanem szükségünk van megfelelő sportruházatra is, ami segít a legjobb teljesítményt nyújtani, legyen szó akár a tartásról, akár a lélegzőképességről vagy pl., olyan ruhadarabokról, amelyek egy intenzív HIIT edzés során hűvösek marad.

Ellentétben sok más sporttal, az edzőterem edzéseit nem lehet fokozni néhány különlegesen szűk nadrággal vagy markáns zoknival. Ehelyett a hangsúly a technikai szöveteken, a nedvesség elvezetésén, a légáteresztésen és a súlyon van, amelyek lehetővé teszik a sportoló számára, hogy még jobban érezzék magukat edzés közben. Gondolj olyan ruhákra, amelyek kiegészítik a legjobb edzéseket, és segítenek kihozni belőled a legjobbat!

Az edzőterem viseletének szabályai

Tekintettel az edzőtermi viselet gyakorlati jellegére a férfiak egyéb formáihoz képest, nincs túl sok szabály, amelyet be kell tartani. A legfontosabb tényezők az illeszkedés, a szín és a stílus, amelyekkel foglalkozni kell.

Edzőterem és edzés ruházat

Amikor az edzőteremben edzel, legyen szó súlyról, kardióról, jógáról vagy nehéz HIIT órákról, fontos gondoskodni arról, hogy az öltözéked tökéletesen illeszkedjen. Tökéletesen pedig olyan ruhákat értünk, amelyek a karodnak, lábadnak, derekadnak és más fontos és érzékeny testrészeknek teljes mozgást biztosítanak bármilyen gyakorlat elvégzése során.

Ez nem azt jelenti, hogy a ruhaszekrényed leglazábban illő pólóját vagy rövidnadrágját kell feltétlenül használnod. Sok márka, különösen azok, amelyeket itt felsoroltunk, most karcsúsított kivitelben készül, hogy tisztább esztétikát biztosítson a teljesítmény feláldozása nélkül. Az elasztán és poliészter keverékek sokat segítenek ebben, ezért tartsd szemmel az ilyen típusú ruhákat.

Sportruházat színe

Ez a szempont inkább a divatra érzékenyebb edzőteremben járók számára jön szóba. A férfi edzőruhák párosításakor fontos figyelni a felső és alsó szín kombinációjára. Praktikus ha alulra sötétebb színeket, míg felülre akár világosabb, élénkebb színeke választasz.

Sportruházati stílus

Ha inkább a kardió és a HIIT tréning, amit kedvelsz, akkor a ruhaválasztás során tartsd észben az elszívást. Vékonyabb rétegekben gondolkozz, szellősebb anyagokat válassz, ahol a levegő és a nedvesség távozhat.

Készen állsz arra, hogy rohadtul jól nézz ki, amikor a sportolsz? Ezek a legjobb edzőruhák a férfiak számára.

Kíváncsi vagy, hogyan fejlődött az aktív ruházat és az edzőruha 150 év alatt? Nézd meg lejjebb.

Az edzőtermi ruhák GYIK

Milyen ruhák a legjobbak az edzőteremben?

Az edzőtermi ruházat teljesen más, mint a mindennapi ruházat. Könnyű és légáteresztő szöveteket kell keresni. A legtöbb edzőruha elvezeti az izzadságot és a nedvességet a testedről, felszívja azt a szövetbe és gyorsan szárad.

Arról is meg kell győződj, hogy az edzőterem ruházata laza és kényelmes, szemben a szűk, kényelmetlen ruhákkal, amelyek gátolhatnak a mozgásban.

Hogyan távolítsam el a szagokat az edzőruhámból?

Az edzőtermi ruházat természetesen kellemetlen szagokat áraszt az edzés közbeni izzadás miatt. Egyes ruházati márkák olyan anyagokat használnak, amelyek elősegítik a szagok elleni védelmet, így hosszabb ideig viselheted őket, anélkül, hogy kellemetlen szagot árasztanál.

Jó, ha olyan 15-30 percig áztatod az edzőruhád fehér ecetben, mielőtt betennéd a mosógépbe rendszeres mosáshoz.

Gymshark

Gymshark

Ez az egyesült királyságbeli sportruházati márka a 2012-es alapítása óta sztratoszférikus növekedést mutat.

A tinédzser és néhány iskolai barátja által indított Gymshark ma már számtalan közösségi média és fitnesz befolyásoló ruházati márka lett. De egy másodpercig se gondold, hogy ez azt jelenti, hogy a termékek csak látszólag jók, a Gymshark nem hiába szerzett magának ekkora hírnevet a sportolók körében.

Az összes főbb ruházati kategória a következőket foglalja magában: rövidnadrág, felső, pulóver, különböző szövetekkel és illeszkedésekkel, a használattól függően. Megtalálsz itt mindent, ami az edzéshez kellhet. És a legjobb az egészben, hogy a Gymshark ruházat hihetetlenül jó árú.

Rhone

Rhone

Rhone elkötelezett azok iránt, akik elkötelezettek saját maguk fejlesztése mellett. A prémium márka olyan ruházatot készít, amely számára kiemelten fontos az illeszkedés, a forma és a funkció. Megtalálhatók olyan darabok is, amelyek lehetővé teszik a viselő számára, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsák.

A Rhone ruházat kifejezetten férfiak számára készült, kiváló minőségű anyagok széles skálájából, amelyek nemcsak kiállják az idő próbáját, hanem hatékonyan elvezetik az izzadságot, és szagtalanok maradnak legalább pár alkalommal.

Hasonlóképpen, leegyszerűsített kialakításuk nemcsak az edzőteremben való használatra alkalmas, de ha úgy gondolja, mindennapi darabként is használhatja őket.

Ryderwear

Ryderwear

Ryderwear-2

Minden fitness terem kedvelőjének és testépítőjének kedvence: A Ryderwear egy jó megjelenésű, izgalomas márka, amely soha nem hagy cserben. Az edzőteremtől a kávézóig ez a márka szerény, stílusos és minőségi lehetőség azok számára, akik viselik.

Vuori

A kaliforniai Vuori márka határozottan nyugodt, hippi hangulatot kölcsönöz a sportruháknak. A Vuori minden bizonnyal márka mindenkinek, aki jógázik, és az edzőteremben is könnyen használható, amikor igazán izzadni vágysz. A ruházat fenntartható forrásból származó anyagokból készül, és etikus eszközökkel készül, és a formatervezés elég egyszerű ahhoz, hogy akár szabadnapon is viselhető legyen.

Lululemon

Lululemon

Az eredetileg jógára tervezett Lululemon tökéletes választás edzőtermi viselethez is, mivel rendkívül rugalmas, és lehetővé teszi a szabad mozgást. A legtöbb edzőruhával ellentétben jól is néznek ki, még akkor is, ha izzadsággal áztatják őket. A Lululemon alkalmi ruhákat is kínál, amelyek stílusos megjelenést biztosítanak az edzőterembe való utazáskor.

Echt

Echt

Az Echt ruházat “a modern kor sportolói számára készült”, és Jeremy Lay ötlete.

Míg ez az ausztrál cég ruházatát az edzőteremben kívánja használni, sportos hitelességének köszönhetően, mint például a hihetetlenül könnyű és gyorsan száradó felsők, az Echt ruházat mindennap viselhető, például rövidnadrággal, készült gyapjúból is, amely tökéletes a bemelegítéshez és a lustább vasárnapokhoz.

Quince

Quince

Lehet, hogy még nem hallottál Quince -ről, és ez azért van, mert csak néhány éve alapították. De mindenképpen egy olyan márka, amivel számolni kell. Kivételesen finom ruhákat gyárt szuper áron.

Megértve, hogy az aktív ruházat a divat most, a Quince nekilátott, hogy fenntartható és újrahasznosított anyagokból készült, könnyű súlyú, gyorsan száradó és rugalmas, nedvességet és verejtékeket elvezető ruhákat kínáljon.

On running

On running

On running-2

A svájci On Running márkát 2010-ben alapították, hogy örökre megváltoztassák a futásmódunkat, néhány innovatív cipővel, amelyek olyan érzést keltenek, mintha szó szerint a felhőkön futnánk. Azóta világszerte futók milliói hordják az On Running-t, akik mindannyian hűségesek maradnak a márkához a magasabb szintű teljesítmény érdekében, amelyet a cég cipője lehetővé tesz számukra.

Ez azonban nem csak a cipőkről szól, mivel az On Running tornatermi ruházat átfogó választékával is rendelkezik, amely a lehető legjobbat hozza ki belőled. A ruházat nagy része rendkívül könnyű és rendkívül lélegző, így úgy fogod érezni magad, mintha semmit sem viselnél. (Ned Flanders gondolatai).

Olivers Apparel

Olivers Apparel

Az Olivers Apparel finom, prémium edzőruhákat készít a férfiaknak, valamint mindennapi viseletet is (bár a kettő szinte bármilyen helyzetben viselhető). Az Olivers Apparel egy olyan márka, amely azoknak a sportszeretőknek készült, akik komolyan veszik a stílusukat.

Iffley Road

Iffley Road

Az Iffley Road a futópályáról kapta nevét, ahol a brit futó, Roger Bannister 4 perc alatt megtett egy mérföldet. Az Iffley Road prémium kollekciót kínál a férfiaknak, amelyek nemcsak futáshoz, hanem edzőteremben is viselhető.

A britek és az Iffley Road mindent tud a zord időjárásról, így számos olyan darabot találsz majd, amelyek segítenek a testhőmérséklet szabályozásában és szárazon tartanak kint futás közben.

A legmenőbb sportruházati márkák II. rész

Előző bejegyzés

A legmenőbb sportruházati márkák

Következő bejegyzés

Budapesti Nagy Sportágválasztó – A SPORT NAPJAI