10+1 könnyű vegán vacsora elfoglalt ínyenceknek
Vegán tésztaétel fokhagymás vajjal
Elképesztő ez a vegán fokhagymás vajas tészta! Aki mindig is szerette az Alfredo szószt, nagyra fogja értékelni a tejtermékmentes változatot. Ebben a receptben zabtejet használunk, mert ennek íze kiemelkedik más tejmentes italok közül, de a mandulatej is finom lehet.
Nagyon kevés féle hozzávalót használunk, ezért hétköznap esténként, rövid bevásárlással és gyors elkészítéssel számolhatunk. Aki szereti, csípőssel is kiegészítheti. Speciális diétát követőknek gluténmentes változatát ajánljuk. A gazdag, krémes és kényeztető tészta elkészítési ideje mindössze 20 percet vesz igénybe, a megadott mennyiségek 4 adag étel elkészítéséhez elegendőek.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál vegán vaj vagy olaj
- 5 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kaliforniai paprika szeletelve
- 1 teáskanál vöröshagymapor
- ízlés szerint:
- só
- bors
- füstölt paprikakrém
- csípős szósz
- citromlé
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- másfél csésze növényi tej (3,5 dl)
- 30 dkg főtt tészta
- tálaláshoz friss petrezselyem
- igény szerint étkezési élesztő
Elkészítés:
- főzzük meg a választott tésztafélét (választhatunk gluténmenteset is), majd csepegtessük le és a főzővízből tegyünk félre fél csészével
- melegítsük fel a növényi zsiradékot egy nagyobb serpenyőben és adjuk hozzá a fokhagymát és a zöldpaprikát, majd a fűszereket
- a növényi italt keverjük össze csomómentesre a keményítővel, és öntsük fel vele a serpenyőt
- néhány percig sűrítsük, majd adjuk hozzá a citromlevet, a csípős szószt (helyettesíthetjük szárított és őrölt paprikával) végül a tésztát és forgassuk össze
- ha sűrűbbre szeretnénk, adjunk hozzá a tészta főzővizéből majd ízesítsük készre
- szórjuk meg szárított élesztővel igény szerint és díszítsük friss petrezselyemmel
Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!
Előző bejegyzés
Hatékony popsiemelő gyakorlatok
Következő bejegyzés