Kezdőlap»Beauty»Hatékony popsiemelő gyakorlatok

Hatékony popsiemelő gyakorlatok

0
Megosztások
Pinterest WhatsApp

A “gyengébb” nem mindig nagy figyelmet fordít arra a testrészére, ami a férfiszemeket is igencsak vonzza – a fenekére. A karcsúság ideálja mellett a kifejezett és gömbölyű fenék napjainkban egyre kívánatosabb, ezért nincs más választásunk, edzőteremben kell megformálnunk, a diéta önmagában nem elég.

Mielőtt elkezdjük az edzést, fogalmazzuk meg, hogy mire lesz szükségünk a kívánt cél eléréséhez, esetünkben a csábító fenékhez. Csökkenteni vagy növelni szeretnénk a méretét, a formájával elégedettek vagyunk de feszesítenénk, vagy laposnak, leereszkedettnek látjuk? A kérdésekre adott válaszaink alapján tudjuk meghatározni a szükséges gyakorlatokat.

Kardiózzunk!

Tudjuk, hogy a zsírfelhalmozódás a női popsin nem esztétikus, és ezért a kardióedzést nem úszhatjuk meg. A legjobb zsírégető mozgásformának a futás számít, de az elérhető eredmény azoknak nem lesz kielégítő, akik kimondottan kerek hátsót szeretnének. A futás önmagában az arra hajlamosaknál laposabb feneket eredményez. Ennél sokkal jobb megoldás a hegynek felfelé gyaloglás, mert így jobban dolgoznak a gluteus izmok – amik a feneket emelik, formázzák – és közben a zsírégetésről sem kell lemondanunk.

Hogyan pumpáljuk fel a fenekünket súlyzóval a vállunkon?

A fenék felturbózásának egyik leghatékonyabb módja a vállra helyezett súlyzóval végzett guggolás. Minden lánynak ki kell próbálnia, aki szép íveket szeretne hátul. Ne feledjük azonban, hogy ezzel az edzéssel elsősorban az izomtömeget növeljük és nem alakítjuk át az adott testrész formáját alapvetően. Fontos a helyes technika alkalmazása és a kitartás melyek nagyban megelőlegezik a sikert. A guggolásnak olyan mélynek kell lennie, hogy a vádli hozzáérjen a combhoz, és a hát mindvégig egyenes és függőleges maradjon. A lábfej pozícióját úgy válasszuk meg, hogy a guggolást szabályosan végre tudjuk hajtani. A test voltaképp mozdulatlan, csak a lábak dolgoznak lassú ütemben, mellőzve minden hirtelen mozdulatot. 5 sorozatot végezzünk 10-12-szer ismételve.

Kitörésekkel a fenékemelésért

Azok a nők, akik elégedettek a mérettel de a formával vagy a feszességgel nem, kipróbálhatják a súllyal végzett kitörést. A súlyt vegyük a vállunkra, vagy a kézisúlyzót tartsuk leeresztett karral és végezzük jól a következő mozgássort hogy kellően kimerítő legyen a gyors ls látványos eredményért. Vegyük fel a kiinduló testhelyzetet, ami egy vállszéles terpesz, majd lépjünk előre és üljünk bele a mozdulatba úgy, hogy a hajlított lábunk térdnél derékszöget zárjon be. Ez a térdízület sérülésének elkerülése miatt fontos. Térjünk vissza a kiinduló pozícióba sietség nélkül, miközben igyekezzünk megőrizni egyensúlyunkat – ha sikerül, ez jelzi nekünk a gyakorlat helyes kivitelezését. Váltott lábbal végezzünk belőle 10-et 5 sorozatban. Ez a gyakorlat nem csak a hölgyek felső combizmait dolgoztatja meg kiválóan. Sok más hasonló gyakorlatot találhatunk, például ennek oldalirányú változatát is.

A táplálkozásról

Az edzés mellett ne feledkezzünk meg a helyes tápanyagbevitelről sem. Ha fenék izomtömegét szeretnénk növelni, fehérjedús élelmiszereket válasszunk. Amennyiben a mérettel és a feszességgel van gondunk, zsírt kell égetnünk, ezért a kalóriabevitelünket kell szabályoznunk és kerülnünk az olyan egészségtelen ételeket, mint a gyorséttermi fogások, a cukros üdítők és a zsíros nassolnivalók és szószok.

Előző bejegyzés

5 turmix, ami kiváló gyógyír izomfájdalmakra

Következő bejegyzés

10+1 könnyű vegán vacsora elfoglalt ínyenceknek