Kezdőlap»3 edzésstílus ami megőrzi a szíved egészségét

3 edzésstílus ami megőrzi a szíved egészségét

0
Megosztások
Pinterest WhatsApp

Ez a 3 edzésstílus megőrzi a szíved egészségét
Stresszcsökkentés, boldogabb gondolkodásmód és erősebb test. De lehet, hogy nem sokat gondolt a legfontosabb izomra: a szívén.

A tudomány megállapította, hogy nemcsak a szokásos futópad-futásod járul hozzá a szív egészségéhez, és számos más tevékenység, amelyben részt veszel, más módon is boldoggá teheti a szívedet, növelve ezzel az általános élettartamot. Itt fel fogjuk boncolni az első három gyakorlattípust, hogy szíved kiváló állapotban maradjon anélkül, hogy egy ütemet kihagynánk.

Fitness edzés welovesport

1. Aerob edzés

A szív egészségének legfontosabb tevékenységének tekintett aerob testmozgás elengedhetetlen eleme annak, hogy a szív hatékonyan végezze munkáját. Az aerob testmozgás, amely olyan testmozgásként definiálva van, amely felpörgeti a pulzusát, de nem hagyja teljesen pórul. A pulzusszám emelkedésével a véráramlás és az oxigén növekedését kéri, ezzel egyidejűleg aktiválva a test természetes értágítójának, a nitrogén-oxidnak a termelését.

A nitrogén-monoxid az artériás folyosókon kering, jelezve az erek ellazulását és tágulását, ezáltal az artériákat kiszélesítve, javítva a vérkeringést és megterhelve a szívét. A rendszeres kardiovaszkuláris edzések csökkenthetik a vérnyomást és a koleszterinszintet, megszüntethetik a hulladékkomponenseket és szabályozhatják a vércukorszintet.

Cselekvési terv: Növelje pulzusát körkörös edzéssel, futással, kerékpározással vagy olyan kis hatású tevékenységekkel, mint az úszás és a gyaloglás a gyulladás csökkentése és a szívizom erősítése érdekében.

Fitness edzés welovesport

2. Súlyzós edzés

Az erőnléti edzés sokkal többet jelent, mint a testalkata. A sovány izomtömeg segíti a szív- és érrendszert a vér szállításában a szívbe és a szervekbe, oxigénnel látja el a dolgozó izmokat, és eltávolítja a melléktermékeket, ennek eredményeként kevesebb nyomás nehezedik az artériákra, csökkentve ezzel a szívvel kapcsolatos problémák esélyét .

A testnek keményen kell dolgoznia az épített izmok fenntartása érdekében, és ez fokozott anyagcseréhez vezet. Egyes tanulmányok szerint egy font izom akár 50 kalóriát is megéghet naponta – és ez csak nyugalomban van.

Szóval, mit jelent ez a szív egészségére nézve? Izomkészítmények a zsír csökkentésében, amelyek akadályozhatják az egészségét. Például a zsigeri zsír vagy a hasi zsír a belső szervei, nevezetesen a szív körül tárolódik – tehát minél kevésbé káros zsír van, annál alacsonyabb a kardiovaszkuláris események kockázata.

Cselekvési terv: Szabadítson fel szabad súlyokkal, gépekkel, ellenállási szalagokkal és testtömeg-gyakorlatokkal. Vegyen fel olyan összetett gyakorlatokat, amelyek több izomcsoportot használnak a kardio kondicionálás növelésére, és az alapvető gyakorlatokat a káros zsírégetésre.

Welovesport

3. Nyújtás

Izmainak és ízületeinek fellazulása javíthatja a szív teljesítményét. Bár könnyen lehet figyelmen kívül hagyni, a nyújtás közvetlen hatással lehet a szív egészségére, mivel csökkenti az artériák merevségét és megvastagodását. A rugalmasság növekedése ellazítja az izmokat és az ízületeket, és enyhíti a feszültséget, fokozva a vér áramlását a test tápanyagellátásához.

Az elme-test gyakorlatok, például a jóga, segíthetnek a test stresszválaszának leküzdésében azáltal, hogy stimulálják a paraszimpatikus idegrendszert, vagy a „pihenni és emészteni” választ. Ez gátolja a túlhajtást, helyreállítva az egyensúlyt, ami csökkentheti a mentális megterhelést és a kortizol szintjét. Ezen túlmenően, a statikus és dinamikus nyújtás a szív egészséges gyakorlatai, amelyeket bele kell foglalni a fitneszprogramba és a napi rutinba. A megfeszített izmok és inak meghosszabbítása elősegíti az artériák kitágulását és hajlékonyságát, csökkenti a vérnyomást és a gyulladást.

Cselekvési terv: Ha teste kívülről feszes, belül feszes lesz. Nyújtsa végtagjait elme-test gyakorlatokkal, valamint dinamikus és statikus nyújtással. A dinamikus nyújtásokat mozgásban hajtják végre (pl. Járó tüdő), míg a statikus szakaszokat 10-30 másodpercig tartják helyzetben (pl. Váll nyújtás).

Előző bejegyzés

A Bayern München nem kér a szuperligából

Következő bejegyzés

A legkiválóbb férfi fitnesz modellek 2021-ben