Kezdőlap»Sport Hírek»3 extrém sport, amire alaposan fel kell készülni

3 extrém sport, amire alaposan fel kell készülni

0
Megosztások
Pinterest WhatsApp

Az adrenalin szerelmesei a fárasztó hétköznapok forgatagából extrém sportokon keresztűl szeretnének kitőrni. Biztosan megfordult már a fejedben, milyen érzés lehet, a legmagasabb hegycsúcsra felmászni. Milyen érzés lehet, egy gyorsan sodró folyóban egy kis csónakban evezni vagy éppen alámerülni és megcsodálni a tenger élővilágát.

Sziklamászás

Tucson Rock Climbing | Outdoor Recreation and Activities

A sziklamászás egy olyan formája az extrém sportoknak, ami teljesen biztos, hogy minden izomcsoportodat megmozgatja. A karok, a hát és a láb egyaránt részt vesz a munkában. A biztonságos körülmények megteremtése feltétlenül az első helyen szerepel ennél az extrém sportnál. A minőségi felszerelés beszerzése nem olcsó mulatság! Ebben a sportban számos olyan dolog van, amit egy professzionális tanfolyamon kell megtanulnod. A mászás előtti bemelegítést, a beülő és a sisak felvételés és beállítását. A kötelek és a karabinerek kezelésének technikáit, a helyes testtartás. Ahhoz, hogy biztonságosan hódolhass a sziklamászás iránti szerelmednek, nagyon sok tanulnivaló van, amit el kell sajátítani, mielőtt elkezdhetnénk ezt az extrém sportot.

Vadvízi evezés

▷ White Water Rafting: Your ultimate guide 👌 - CheckYeti Blog

A felső test kemény és izgalmas munkája. A kar és a hát és a váll izmok egyaránt megersődönek, miközben a társadinkkal felejthetetlen kalandokat élhetünk át. A kalandok iránt fogékony emberekben régóta él a vadvizek meghódításának álma. Fa hajókkal, már a XIX. század közepén is volak kalandorok, akik a Colorado folyón raftingoltak. A rafting, vagyis a vadvízi evezés, azonban csak a XX. század közepén született meg, mint sport tevékenység. A vadvízi evezés iránti érdeklődést mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az összes arra alkalmas amerikai folyók körül kialakultak a vadvízi evező klub központok. Ez egy jó csapat építő tevékenység is lehet, hiszen egy gumicsónakban általában 4 és 12 fő közötti létszámban eveznek végig egy zuhatagos folyón.

Búvárkodás

4 Tips For The Once A Year Scuba Diver - DeeperBlue.com

Búvárkodás során égetjük el a legtöbb kalóriát. Megmozgatja a feneket, a combokat, a csípőt és a hasat is. A felszerelés helyes használatát és a búvárkodás alapjait professzionális tanfolyamon sajátíthatjuk el. A sportolás céljából űzőtt búvárkodásnak több ága is létezik. Mára már kialakultak a víz alatti hoki, a víz alatti rögbi és a víz alatti lővészet mint extrém sportolási lehetőségek is.

Bármelyik extrém sportot is választjuk, a legfontosabb, hogy alaposan felkészüljünk. Az állóképesség és az erőnlét egy olyan fokán kell állnunk, ami alkalmassá tesz minket az extrém sportok űzésére. Egy jó személyi edző neked is segíthet abban, hogy felkészülj a nagy kalandra.

Előző bejegyzés

A breaktánc olimpiai sportág lett, a súlyemelés kimaradhat

Következő bejegyzés

5 Furcsa Extrém sport