Kezdőlap»Sport»Extrém»5 Furcsa Extrém sport

5 Furcsa Extrém sport

0
Megosztások
Pinterest WhatsApp

Görény lábszár
Ha látott vagy tartott görényt, akkor meg fogja érteni, miért ez a világ egyik legfurcsább sportja. Ha még nem tette meg, emlékeztessen benneteket arra, hogy a görények megijedve erősek és gonoszak. Éles a foguk, borotvaszerű karmuk van, és büdösek. Ezeket a tényeket szem előtt tartva képzelje el, hogy egy éhes vadászgörényt lenyomjon az aljára kötött nadrágjába, és most, amikor a görények mászkálnak az ágya körül, meghúzta az övét. Ez görény lábszár.

Goreny

A játék célja, hogy a görényt a lehető leghosszabb ideig a nadrágjában tartsa. A görény lábszárcsúcsát jelenleg Frank Bartlett és Christine Farnsworth tartja, akiknek hihetetlen öt órán és harminc percen keresztül sikerült ellenállniuk a görények harapásának és vakarózásának, az egykori világbajnok Reg Mellor pedig fehér nadrágot viselt vérének megjelenítésére -foltos dicsőség a figyelő tömegeknek, nem gondoljuk, hogy ezt sietve próbáljuk ki.

Kocogás
A zsonglőrködés önmagában meglehetősen furcsa sport, mégis kombinálja a cselgáncsot a kocogással, és ez a világ valaha volt legfurább sportja; kocogás. Háromféle kocogás létezik. A gyors kocogók célja, hogy a leggyorsabban futva és zsonglőrködve tegyenek meg egy távot. A hibamentes kocogók célja, hogy hibázás nélkül a leghosszabb ideig futhassanak és zsonglőrködjenek. Végül vannak olyan trükközők, akik minél több cselgáncsos trükköt szeretnének megtenni egy mérföld (1,6 km) futása közben.

Bár azt gondolhatja, hogy a kocogás nem komoly sport, néhány kocogó fanatikus futott maratonon, sőt, még ultramaratonon is. Nyilvánvaló, hogy Ultramaraton távjának világrekordja nyolc óra 23 perc, míg a maratoni világrekord két óra, 50 perc és kilenc másodperc.

Juhszámlálás
Ausztrália a sportjáról ismert nemzet. Mégis, mi a helyzet a koordinálatlan sportgyűlölőkkel Ausztráliában? Mire készülnek? Nos, úgy tűnik, hogy mindazoknak a gonosz, esetlen ausztráloknak a sportja a juhok számít.

Bár a tisztességes juhszámlálóhoz ügyességre van szükség, a fizikai teljesítmény nem az. Alapvetően az történik, hogy körülbelül 400 juh szabadul fel egy karámból, és 10 versenyzőnek meg kell próbálnia őket pontosan megszámolni, amikor a juh elfut. Ez a juhszámláló bajnokság szakmából fejlődött ki, amelyet sok ausztrál tesz megélhetéséért a juhok aukciós udvarain. Szükséges feladatként az átlagos egyént meglehetősen őrültre tudja hajtani, de kihívásként státuszt hoz azoknak, akik élénk szemekkel rendelkeznek.

Bossa labda
A trambulinon ugrálva biztosan nem lehet javítani? Nos, gondold át. A Bossa ball egy hihetetlen, gyors iramú sport, amelyet Belgiumban találtak ki. A sport a röplabdát, a futballt, a tornát és a capoeirát ötvözi, és trambulinon, labda segítségével játszik. A pálya világos, nagy és felfújható, így a játékosok biztonságban lehetnek, amikor a fantasztikus magasságokba ugranak. A csapatok három-öt emberből állnak, és a játék célja a labda földelése az ellenfél oldalán. Ehhez a játékosok bármely testrészüket felhasználhatják a labda visszaszolgáltatására, és mindannyian ehhez rendkívüli, gravitációs hatást gyakorló hosszúságúak.

Bossala
during the Beach Volleyball World Championships in Vienna, Austria on July 29, 2017.

Bár furcsa sport, a Bossa labda korántsem homályos. Világszerte vannak klubok és rendezvények, és nagy nevű márkák vettek részt a sportban, köztük a Pepsi, a Haribo és az Adidas. Noha a sport újdonsága és nagy energiájú aspektusai sok embert vonzanak, az ehhez kapcsolódó parti légkör az egyik legnagyobb vonzereje.

Előző bejegyzés

3 extrém sport, amire alaposan fel kell készülni

Következő bejegyzés

Hogyan sportoljunk szabadtéren, esőben?