Kezdőlap»Beauty»Egészség»Ne a szépség, az egészség hajtsa az embereket az edzőterembe!

Ne a szépség, az egészség hajtsa az embereket az edzőterembe!

1
Megosztások
Pinterest WhatsApp

Horváth Menyhért személyi edző hosszú évek tapasztalatait gyűjti össze a Tesi.tv Menyussal YouTube vlogban, amely a testmozgást igyekszik mindenki számára szerethető formába hozni.

Célja, hogy az edzőtermektől sokakat távoltartó tévhiteket, félelmeket, kételyeket eloszlassa, és bebizonyítsa, a sportolás mindenkié!

Nem születik mindenki megszállott élsportolónak, vannak, akik számára nagy kihívás a mozgást állandósítani a mindennapokban. Egy sor külső tényező befolyásolhatja hozzáállásunkat, kitartásunkat, és gyakran kerekednek felül korábban másodlagosnak vélt körülmények. Horváth Menyhért vlogjával amellett, hogy szakmailag felkészült tanácsokkal szolgál, igyekszik segíteni a félelmek legyőzésében is.
Magyarország ugyanis az Európai Unió sereghajtói közé tartozik, ha rendszeres rekreációs célú mozgásról van szó, Menyus ezért is érzi fontosnak, hogy minél több emberhez eljuttassa a tudást, amely az egészséges élethez vezet.

„Ne a tükörképünk miatti csalódottság vigyen az edzőterembe, hanem az egészségünk megóvása” – mondja Menyus, akinek célja, hogy tapasztalatát azok számára is hozzáférhetővé tegye, akik nem tudnak havonta nagyobb összeget személyi edzésre fordítani.

„Mindenkinek megvan a lehetősége, hogy teste fájdalommentes, egészséges, rugalmas, erős legyen. És az a test, ami eleget tesz ezeknek a kritériumoknak, az esztétikai élményt is fog nyújtani” – vallja a Life1 fitneszhálózatnál tevékenykedő edző.

Menyus az oktatási céllal készült Tesi.tv-ben hétről-hétre oszt meg edzésekkel kapcsolatos tartalmakat, ezek mindegyike gyakorlatorientált, és maximum 5-10 perc hosszúságú. Utóbbi azért is fontos, mert felgyorsult világunkban gyakran az időhiányra fogjuk a napi rendszeres sportolás elmulasztását. Ám ha el is kezdjük, gyakran ütközünk belső korlátokba, amelyek azonban Menyus szerint legyűrhetők.

„Mit fognak rólam gondolni?”, „Mindenki engem fog nézni!”, „Kínosan kis súlyokkal tudok csak dolgozni!”, „Azt sem tudom, hogyan működnek a gépek!” – mindenki számára ismerős félelmek, amelyek gyakran visszhangzanak a fejünkben. Menyus szerint azonban nem szabad hallgatni ezekre a hangokra, és vlogjában az ilyen és ehhez hasonló kételyeket is igyekszik szertefoszlatni.
„Minden félelmet és idegenkedést le lehet győzni, ha alapvető szinten megismerjük a saját testünk működését, valamint az edzőtermek világát. Ehhez lépésről lépésre kell haladni a legkorszerűbb edzéselméleti kérdésekben. Lennie kell egy stabil elméleti alapnak, hogy az egyedül belevágó emberek is tisztában legyenek azzal, hogy mit, miért csinálnak” – mondja Menyus a vlog alapvető céljait illetően.

A Tesi.tv eddigi 15 videójában Menyus különböző témákban tanácsokat oszt meg, de tervei szerint a 20. résztől már közös edzéseket is tart online, és az együtt mozgás természetesen a videókhoz hasonlóan ingyenes lesz.
„A videók egy kitalált, jól felépített rendszer szerint épülnek fel, hogy a mozgást akár azok napi rutinjába is bevezesse, akiknek az életében soha nem volt helye a rendszeres sportolásnak. És aztán ahogy haladunk előre, ezt a tudást felhasználva együtt is edzhetnek majd velem azok, akik kitartó munkával elkezdték megismerni a testüket. A cél, hogy minél többen szeressék meg a mozgást, legyen életük állandó része a rendszeres sportolás, amelynek köszönhetően aztán egészségesek és elégedettek lehetnek” – mondja Menyus.

 

Előző bejegyzés

Életmódváltásának történetével búcsúzunk a Nicsak, ki beszél! sztárjától

Következő bejegyzés

15 híres magyar sportoló