Kezdőlap»Sport Hírek»Telt ház a Puskás Arénában, az Euro 2021 mérkőzéseken?

Telt ház a Puskás Arénában, az Euro 2021 mérkőzéseken?

0
Megosztások
Pinterest WhatsApp

Van esély arra, hogy az Euro 2021 mérkőzést a magyar házigazda 67 ezer szurkoló előtt rendezi meg – állítja a Nemzeti Sport sportnapilap – a Magyar Labdarúgó Szövetség bejelentése alapján, amely szerint minél több embert akar a stadionokba.

Euro 2021 F csoport

Az elmúlt hetekben mind a 12 fogadó város – köztük Budapest – benyújtotta ötleteit és terveit a labdarúgó Európa-bajnokságra, amelyet idén nyárra terveznek, miután tavaly elhalasztották a világjárvány miatt. Ezt megelőzően az UEFA hangsúlyozta, hogy csak azok a városok adhatnak otthont, amelyek garantálják a nézőknek a stadionba való bejutását.

A versenyigazgató, Martin Kallen szerint óriási különbségek vannak abban, hogy az egyes fogadó városok mennyire akarják kihasználni a stadionok befogadóképességét, de nem árulta el, hogy az egyes helyszínek hány nézőre számítanak.

Azóta kiderült, hogy Bilbao kijelentette, hogy a világjárvány miatt egyáltalán nem engedi be a szurkolókat a stadionba, ami kétségessé teszi, hogy Spanyolország városa mégis rendezhet-e meccseket. De nem Bilbao volt az egyetlen, aki szembeszállt az UEFA „nyitott ajtók” politikájával: Dublin és Róma sem garantálják, hogy a mérkőzéseket szurkolók előtt játsszák, mivel a világjárvány folyamatosan változik, és még mindig kettő van hónap van hátra az Európa-bajnokság elindulásáig. Ez azt jelenti, hogy az olasz és az ír városok egyaránt kockáztatják a rendezést. Glasgow szívesen fogadná a rajongókat, de a stadion befogadóképességének csak egynegyede tölthető be nézőkkel.

Eközben a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kijelentette, hogy jobb lenne, ha a meccseket a járványügyi helyzet függvényében a lehető legtöbb szurkoló látná a stadionban, hozzátéve: „Természetesen be kell tartani a biztonsági és járványügyi szabályokat. a lehető legnagyobb mértékben. ”

Bár Magyarország újranyitásának első szakasza egybeesett az UEFA határidejével, politikai vitát kavarva Magyarországon, Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője szerint ezek az események nem kapcsolódnak egymáshoz. “Ha a határidő két héttel korábban vagy két héttel később lett volna, az MLSZ ugyanazt a választ adta volna” – mondta.

A kormány már kijelentette, hogy csak oltott szurkolók vehetnek részt a Puskás Arénában zajló mérkőzéseken, és az oltási igazolás megléte kulcsfontosságú a belépéshez. Orbán Viktor miniszterelnök szerint júniusig mindenki, aki Magyarországon regisztrált, megkapja az oltását. Ez alapján nagy tömegekre lehet számítani.

Az MLSZ azonban még mindig nem hozta meg végleges döntését az ügyben. A szóvivő elmondta, hogy április 28-ig el kell küldeniük az utolsó részvételi számokat az UEFA-nak.

A tervek szerint Budapest június 15-én, 19-én és 23-án három F csoportmeccset, június 27-én pedig egy nyolcaddöntős mérkőzést rendez.

Előző bejegyzés

A legkiválóbb férfi fitnesz modellek 2021-ben

Következő bejegyzés

Andrew Sarauer marad a fehérvári hokicsapatban