Kezdőlap»Sport»Foci»“Nem helyes Abramovicsot skandálni”

“Nem helyes Abramovicsot skandálni”

0
Megosztások
Pinterest WhatsApp

Thomas Tuchel bírálta a Chelsea szurkolóit, akik a tulajdonos, Roman Abramovics nevét skandálták az Ukrajnának szánt egy perces taps közben, mielőtt 4-0-ra megverték a Burnleyt a Turf Moor-on.

https://www.chelseafc.com

Abramovics az Ukrajna elleni orosz inváziót követően komoly bizonytalanság közepette jelentette be döntését a klub eladásáról.

Néhány Chelsea-szurkoló a volt vezető nevét skandálta a meccs alatt, de kifütyülték őket a Burnley-szurkolók.

„Nem megfelelő a pillanat, hogy ezt tegyük” – mondta Tuchel, a Chelsea menedzsere. „Ha szolidaritást vállalunk, szolidaritást vállalunk, és ezt együtt kell tennünk. Együtt fogjuk meg a térdünket. Ha egy fontos ember a klubunkból vagy egy másik klubból meghal, egy perc tisztelettel adózunk. Nem ez az a pillanat, hogy más üzeneteket közvetítsünk. Ez a pillanat a tisztelet kifejezésére szólt. Ezt akarjuk tenni. Klubként szükségünk van arra, hogy szurkolóink ​​elkötelezzék magukat a taps ezen perce mellett. Ukrajnáért teszünk, és nincs második vélemény a helyzetről. Gondolataink és támogatásunk elük van, ebben össze kell fognunk.”

A meccs előtti taps mellett transzparenseket, zászlókat és képernyőket helyeztek el az ukrán zászló kék és sárga színeiben, amely azt hirdette, hogy „Együtt áll a labdarúgás” szombaton a Premier League-mérkőzéseken.

Az 55 éves Abramovicsnak a gyanú szerint szoros kapcsolatai vannak Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, amit ő tagadott.

Tuchel azután beszélt, hogy a harmadik helyen álló Chelsea legyőzte a Burnley-t Kai Havertz duplájának, valamint Reece James és Christian Pulisic góljainak köszönhetően, amelyek mindegyike a második félidőben született.

A Chelsea szóvivője közleményben erősítette meg Tuchel érzéseit.

“A klub nagyon határozott álláspontja az, hogy a tisztelet vagy elismerés pillanatait minden jelenlévőnek tiszteletben kell tartania” – olvasható a közleményben.

Abramovics 19 éve dolgozik a Chelsea-nél, mióta 2003 júliusában átvette a klubot, ezalatt 19 jelentős trófeát nyertek.

Chelse

Előző bejegyzés

Téli Paralimpia: Ukrajna első az éremtáblázaton három arannyal a nyitónapon

Következő bejegyzés

Több világrekordot is felállítottunk