Kezdőlap»Fitness»4 fitness trend amit ki kell próbálnod 2021 tavaszán

4 fitness trend amit ki kell próbálnod 2021 tavaszán

0
Megosztások
Pinterest WhatsApp

A beköszöntő tavaszban az a jó, hogy ez a legmegfelelőbb idő arra, hogy valami újat kipróbáljunk. Különösen az elmúlt év káosza után és a nem jobb idei évben mindannyian megérdemeljük hogy időt szakítsunk magunkra a testi és lelki egészségünk érdekében. Miután betáraztuk a fürdőbombát és az arcmaszkokat, ideje kipróbálni néhány mókás új mozgásformát.

Akik szakmájuk vagy hobbijuk miatt különösen fogékonyak a fitnessz újdonságaira – személyi edzők, életmódtanácsadók és az aktív kikapcsolódást keresők – valószínűleg már találkoztak a következő felkapott tevékenységekkel – itt az ideje mindenkinek belevágni!

Ezek most a legmenőbb, kipróbálásra érdemes mozgásformák 2021-ben. Válassz hozzá kényelmes és menő ruházatot is, mert tudjuk, hogy a fitnessztevékenység fele általában a kiegészítők beszerzése és a testünk mutogatása 🙂

Készülj az izzadásra!

  1. Görkorizz mint egy influencer!
Görkori

Amikor a görkorcsolyázásra gondolsz, bizonyára a gyerekkorod jut eszedbe először. Visszarepülsz az időben, emlékszel, mikor nekivágtál a járdának vagy egy környékbeli lebetonozott placcnak a brátaiddal együtt – és sötétedésig bandáztatok. Manapság a görkorisok nagyon sok videót osztanak meg magukról, ügyességükről az Interneten – bizonyára te is találkoztál már ilyen műsorokkal. Az előadók sokszor szabadjára engedik a bennük rejlő középsulis tinit, de egy kicsit továbbfejlesztett változatban. Olyan menőn öltöznek fel, hogy legszívesebben azonnal megvásárolnánk a teljes szettjüket. A divat, a szabadtéri mozgás és a jó társasági a titka annak, hogy ez a trend olyan elragadó.

Az biztos, hogy a videóik nagyon menők, miközben nagyon jó kis edzést is végeznek. A Nemzetközi Görkorcsolyaszövetség  szerint ez a sport a test minden egyes izmát megmozgatja – nem csak a lábakat. Továbbá, mivel gördülünk aszfalton és nem emelkedünk el róla, nincs ütődés, így a mozgásunk kíméli az izületeket. Sikkes és légies mozgást szeretnél? Ennél jobb ötletet nem is tudnánk adni.

  1. Fuss a szénhidrátért
Fitness Terem Budapest

Nem mindenkinek van otthon elég tere az igazán komoly kardiogépekhez. Ezért 2020-ban nagyon sok nő fordult a szabadtéri testedzések, különösen a futás felé. Ez a sport  ingyenes terápia és jó menekülés a megterhelő hétköznapokban. Számos felmérés bizonyítja, hogy a szabadtéri futók elképesztően sok kört róttak az elmúlt évben. 

 

Kilépni az ajtón sok esetben megpróbáltatás lehet, ezért fontos 2021-ben megtalálni a motivációnkat és ragaszkodni hozzá. Amennyiben a versengés lelkesít, lépj be egy hasonló érdeklődésű körbe akár virtuálisan. A közösség egyébként is nagyon jót tesz lelkileg és segít lendületben maradni. Ha pedig az azonnali megerősítés vagy jutalom motivál, jó ötlet lehet elfutni egy jó kávéért a kedvenc kávézódba (ne felejts maszkot vinni!) és válassz egy péksüteményt vagy kekszet az innivalód mellé. Keress valamit, ami az edzés végén örömet szerez, mert végső soron minden “fáradozás” jobban megéri, ha van a végén valami “édesség”.

  1. Trambulinozz!

Semmi szükség arra, hogy a házban unatkozz. Helyette vesd bele inkább magad az ugrándozásba. A kis méretű trambulinok még sohasem voltak ilyen népszerűek, nemcsak kis helyet foglalnak, de a testnek is nagyon jót tesznek: növelik a csontsűrűséget és fejlesztik az egyensúlyérzéket. Van még más előnyük is: nemcsak kirobbanóan felszabadítóak, de a visszahatás révén javítják a test összetételét, vagyis edzik az eltespedt izmokat. 

Bónusz ötlet: Vigyél csavart az ugrálásba úgy, hogy kedvenc zenéidből álló lejátszási listát indítasz hozzá. Haladók megpróbálhatják hozzáképzelni, hogy épp a kedvenc koncertjükön ugrálnak fel és le a zene ütemére – ahogy azt megtehették 2019-ben és remélhetőleg hamarosan újra…

  1. Állj, dobj és ússz az árral

A megfelelő otthoni munkavégzéshez való ruházat egyértelműen az, amelyikben bármelyik pillanatban átmehetünk jóga üzemmódba. Akár csak egy kis megnyugvás megtalálása is elengedhetetlen manapság, és a jóga épp ezt tudja nyújtani: csökkenti a szorongást okozó gondolatokat, továbbá bizonyos pózok – mint például a kiterjesztett háromszög – növelik a rugalmasságot és megszabadítanak a tompult, fásult érzéstől, ami több órás számítógépezés után garantáltan megjelenik. 

Fokozd a feltöltődést azzal, hogy videóhívással csatlakozol a barátaidhoz egy közös testgyakorlásra, ami nem utolsósorban jó löketet ad a hervadó motivációnak. Elindíthatsz egy kellemes jóga videót az Internetről, és követheted a mozdulatokat. Még attól sem kell tartanod, hogy valaki meglát, hogy nem 100%-os tökéletességgel vagy könnyedséggel hajtod végre a gyakorlatokat. Majd a gyakorlás idővel kiigazítja.

 

Előző bejegyzés

A szlovákok elleni két meccsel készül a női jégkorong-válogatott

Következő bejegyzés

Nátrán Roland: titkon bíztunk ebben a kvótában