Kezdőlap»Sport»A szlovákok elleni két meccsel készül a női jégkorong-válogatott

A szlovákok elleni két meccsel készül a női jégkorong-válogatott

0
Megosztások
Pinterest WhatsApp

Az elit világbajnokságra készülő magyar női jégkorong-válogatott a hétvégén két felkészülési mérkőzést játszik a szlovák csapat ellen.

A magyar szövetség (MJSZ) keddi beszámolója szerint csütörtöktől újra együtt gyakorol négy napon át a keret. Az első két napon a fizikai tesztelés mellett három jeges edzés szerepel a programban, majd szombaton és vasárnap este is Szlovákiával játszik Lisa Haley együttese a budapesti Tüskecsarnokban.

“Ez az utolsó fejlesztő tábor a közvetlen világbajnoki felkészülés előtt. Azt várom, hogy ott folytassuk, ahol legutóbb februárban abbahagytuk. A védekező munkánk csapatszinten javul, és a támadójátékunkban is kezdjük kiépíteni a jobb kapcsolatokat. Erre fogunk leginkább fókuszálni a mostani edzéseken és meccseken is” – fogalmazott a szövetségi kapitány, aki kiemelte, a legjobb 25 főt fogják kiválasztani a vb-re, ez pedig nem mindig a legtehetségesebb 25 játékost takarja.

“Olyan együttesre van szükség, amelyben egymásért akarnak dolgozni. Ez már nem az egyénekről szól, hanem arról, hogy csapatként jól teljesítsünk”.
A keretbe négy kapus, nyolc hátvéd és 14 csatár kapott meghívót. Klubkötelezettség miatt ezúttal nem tud az összetartáson részt venni a légiósok közül Jókai-Szilágyi Kinga, Jókai-Szilágyi Zsófia, Kreisz Emma, Mayer Fruzsina és Seregély Míra.

A két együttes legutóbb a 2019-es, budapesti Divízió I/A vb-n találkozott, akkor szétlövéssel 2-1-re győztek a szlovákok, de a magyaroknak ez volt az egyetlen pontvesztésük a tornán.
Az eredetileg április 7. és 17. közé kiírt vb-t a kanadai járványügyi helyzet miatt május 6-a és 16-a között rendezik. A tízcsapatos tornának az új-skóciai Halifax és Truro ad otthont, a magyarok az utóbbi helyszínen játszanak majd a japánokkal, a csehekkel, a németekkel és a dánokkal.

A program:
Szombat: Magyarország-Szlovákia 19.00
Vasárnap: Magyarország-Szlovákia 19.00

Forrás: MTI

További sporthírek

Előző bejegyzés

Női kézilabda BL - A Borussia Dortmund nem áll ki a nyolcaddöntőre

Következő bejegyzés

4 fitness trend amit ki kell próbálnod 2021 tavaszán