Kezdőlap»Sport»Foci»Neymar a legdrágább focista a világon

Neymar a legdrágább focista a világon

1
Megosztások
Pinterest WhatsApp

Neymar a Santosnál került előtérbe, ahol 17 évesen debütált profi ligában. Segített a klubnak megnyerni két egymást követő Campeonato Paulista bajnokságot, egy Copa do Brasil-t és a 2011-es Copa Libertadorest.

Ez utóbbi volt Santos első labdarúgója 1963 óta. Neymart kétszer választották az év dél-amerikai labdarúgójának, 2011-ben és 2012-ben, és hamarosan Európába költözött, hogy a Barcelonához csatlakozzon.

Neymar
https://nrsports.com.br/

A Barcelona Lionel Messivel és Luis Suárezzel alkotott támadótriójának tagjaként megnyerte a La Liga, a Király-kupa és az UEFA Bajnokok Ligájának kontinentális tripláját, valamint 2015-ben harmadik lett a FIFA Aranylabdájáért. Ezután a 2015–2016-os szezonban hazai duplát ért el. 2017-ben Neymar 222 millió euró értékű lépéssel átigazolt a Paris Saint-Germainhez, ezzel ő lett a valaha volt legdrágább játékos.  Franciaországban Neymar három bajnoki címet, három Coupe de France-t és két Coupe de la Ligue-t nyert. , amely egy hazai triplát is tartalmazott, és debütáló szezonjában a Ligue 1 év játékosának választották.[10] Neymar segített a PSG-nek hazai négyes elérésében a 2019–2020-as szezonban, és elvezette a klubot élete első Bajnokok Ligája-döntőjébe.

Neymar -Puma

A debütáló szezonban Neymar Jr. vezette a PSG-t a Ligue 1-be, a Francia Kupába, a Ligakupába és a Szuperkupába. A klub a következő szezonban ismét visszaszerzi a Ligue 1 címét, és 14 egymást követő bajnoki győzelmet aratott, és ezzel francia rekordot állított fel. Neymar Jr. lett az év játékosa a Ligue 1-ben. 2020-ban történelmi pillanat: Neymar Jr vezeti Párizst a Bajnokok Ligája első döntőjébe.

Neymar

A brazil válogatottban 116 meccsen szerzett 70 góljával 18 évesen debütált, Neymar a második legtöbb gólt szerző válogatottja, Pelé mögött. Kulcsjátékos volt Brazília győzelmében a 2011-es dél-amerikai ifjúsági bajnokságban, ahol élvonalbeli gólkirályként végzett, és a 2013-as FIFA Konföderációs Kupában, ahol aranylabdát nyert. A 2014-es labdarúgó-világbajnokságon és a 2015-ös Copa Américán való részvételét sérülés, illetve eltiltás miatt nem tudta megszerezni, mielőtt Brazíliát megszerezte első olimpiai aranyérmét férfi labdarúgásban a 2016-os nyári olimpián. Miután lemondott a kapitányi posztról, szerepelt a 2018-as labdarúgó-világbajnokságon, és miután sérülés miatt kihagyta a 2019-es Copa Américát, hozzásegítette Brazíliát a második helyezéshez a 2021-es tornán.

NEYMAR

A pályán kívül Neymar a világ legkiemelkedőbb sportolói közé tartozik. A SportsPro 2012-ben és 2013-ban a világ legpiacképesebb sportolójának választotta, az ESPN pedig 2016-ban a világ negyedik leghíresebb sportolójaként. 2017-ben a Time felvette a világ 100 legbefolyásosabb emberének éves listájára.

Minisorozat Megjelenés éve: 2022 A világszerte kedvelt Neymar, aki egyúttal a kritikusok villámhárítója is, megosztja magánéletének és briliáns futballkarrierjének mélypontjait és legszebb pillanatait.
Minisorozat
Megjelenés éve: 2022
A világszerte kedvelt Neymar, aki egyúttal a kritikusok villámhárítója is, megosztja magánéletének és briliáns futballkarrierjének mélypontjait és legszebb pillanatait.

2018-ban a France Football Neymart a világ harmadik legjobban fizetett labdarúgója közé sorolta. A következő évben a Forbes a világ harmadik legjobban fizetett sportolójaként rangsorolta,amivel 2020-ban a negyedik helyre esett vissza.

Előző bejegyzés

Hogyan válasszuk ki a legjobb országúti futócipőt

Következő bejegyzés

A legjobb női futócipő 2022 – laboratóriumban és úton tesztelve