Kezdőlap»Sport»A világ 10 legnépszerűbb sportja

A világ 10 legnépszerűbb sportja

0
Megosztások
Pinterest WhatsApp

Szüksége van némi sportos inspirációra? Íme a világ 10 legnépszerűbb sportja.

Foci
Bár meglehetősen nehéz megbecsülni a sportágak pontos részvételi számát a világ minden tájáról, a rendelkezésre álló kutatások felhasználásával lehetséges általános képet adni a legtöbbet részt vett sportágakról, bár nagyra értékeljük, hogy a lista vitatható.

1. Futball

Foci EB

Kevés dolog vetélytársa lehet a futballnak, mint nézõsport, és ehhez megfelel a sportban részt vevõk száma is, legyen szó helyi szinten, ötös ligában vagy egyszerűen szórakozásból játszva a barátaikkal. A FIFA sportirányító testület által végzett legutóbbi globális népszámlálás során becslések szerint 265 millió ember játszik sportot, több mint 5 millió játékvezetővel együtt, ami a világ népességének 4% -ának felel meg.

2. Tollaslabda

Tollaslabda
Néhány ember számára meglepetés lehet, hogy a tollaslabda a világ 10 legnagyobb részt vett sportja közé tartozik. De a tollaslabda rendkívül népszerű fedett sport, amelyet becslések szerint a világon 220 millió ember rendszeresen űz. Különösen népszerű Ázsiában, ahol a valaha volt legjobb játékosok közül sokan kedvelik a kontinensről érkező játékot.

3. Gyeplabda

Gyeplabda
Ezt a gyors tempójú sportot férfiak és nők űzik a világ 5 kontinensének több mint 100 országában. Az olimpiai játékok egyik legkedveltebb favoritja, a mezei jégkorong egy rendkívül technikai sport, amelyet 10 mezőnyjátékos és egy kapus játszik, és szabályai eltérnek a jégkorong variációitól.

4. Röplabda

röplabda

Az Amerikából származó röplabda lenyűgöző becsült globális részvételi aránya 998 millió ember. A sport beltéri és kültéri változatát az egész világon játsszák, több mint 220 kapcsolt nemzeti szövetséget regisztráltak a röplabda globális irányító testületébe, a „FIVB” -be.

5.Kosárlabda

Kosárlabda
A Nemzetközi Kosárlabda Szövetségek Szövetsége (FIBA) becslései szerint világszerte legalább 450 millió ember sportol, legyen szó rekreációs formában vagy strukturált versenyeken keresztül. A kosárlabda világának olyan legendás alakjai, mint Michael Jordan és Kobe Bryant, elősegítették a sport globális népszerűségének növekedését amerikai gyökereitől.

6.Tenisz

novak Djokovics
foto:https://twitter.com/DjokerNole/status/1393663772661743616/photo/1

A Topend Sports rangsora szerint a teniszt világszerte elismerten a legnépszerűbb egyéni sportágaként, a világon becslések szerint 60 millió férfi és nő játszik. A sportág kettős változata szintén rendkívül népszerű az egész világon, ezért szerepel ezen a 10 legtöbbet vett sportlistán.

7. Krikett

Krikett

A sportág résztvevőinek többsége Ausztráliából, Indiából, Pakisztánból, Dél-Afrikából és az Egyesült Királyságból érkezik, de a krikett a világ más országaiban is növekszik. A Nemzetközi Kriketttanács (ICC) megállapította, hogy a világ lenyűgöző 125 országa sportol.

8.Asztali tenisz

asztali tenisz

Ez a beltéri sport az évek során egyre népszerűbbé vált, az egész világon beilleszkedve az iskolákba, a szociális klubokba és a sportközpontokba. A Topend Sports rangsor szerint világszerte 300 millió ember vesz részt az asztaliteniszben.

9.Baseball

Basseball

A baseball történelmileg népszerűbb volt Amerikában, mint bárhol máshol a világon, de a sport ma már egyre népszerűbb más országokban, például Japánban. A softball a játék női változata, és a Baseball Softball Világszövetség (WBSC) becslései szerint 65 millió ember játszik baseballt vagy softballt több mint 140 országban.

10.Golf

GOLF

Talán az egyik legnépszerűbb időtöltés a világon, a Golf Today adatai szerint világszerte 60 millió ember vesz részt rendszeresen a sportban. A rendszeres golfozás meghatározása ezekben az ábrákban megegyezik azzal, hogy évente egy golffordulóban veszünk részt, vagy olyan létesítményeket használunk, mint például a hatótáv.

Előző bejegyzés

Futás, kerékpározás a legjobb kardió?

Következő bejegyzés

Megvan az első aranyérem az Olimpián