Kezdőlap»Diétás»Gyorsan, szénhidrátmentesen

Gyorsan, szénhidrátmentesen

1
Megosztások
Pinterest WhatsApp

Szénhidrátmentes ételek

Amennyiben ketogén vagy alacsony szénhidráttartalmú diétát követsz, a napi szénhidrátbevitel szabályozása rendkívül fontos számodra. Gyors és alacsony szénhidráttartalmú rágcsálnivalók fellelése is nehéz, nemhogy a szénhidrátmenteseké.

Hogy segítsük az olvasókat, felsorolunk néhány lehetőséget a boltban kapható szénhidrátmentes ételekből, hogy ezzel segítsük a fogyókúrázókat vagy a speciális diétát követőket. Bizonyára mindenki szeretni fogja ezeket az ételeket és megtalálja közöttük a kedvencét. Akár menet közben beszerzett és elfogyasztott falatokról, akár édes ízekről van szó, ezek az ételek mindig jól jönnek otthon vagy a munkahelyen. 

Ahhoz, hogy a testünk úgynevezett ketózisban maradjon, szükséges megelőznünk az éhséget és az impulzív nassolást.

Amikor azt mondjuk, hogy szénhidrátmentes egy étel, az azt jelenti, hogy a nettó szénhidráttartalma 0 és 1 közé esik – ezeket az adatokat feltüntettük mindenhol.

Amikor csomagolt élelmiszert vásárolunk, mindig ellenőrizzük a feliratot az összetételéről, mert minden márkának más lehet a szénhidráttartalma. Természetes az is, hogy hozzáadott cukor nélkül készült élelmiszereket választunk.

Könnyű szénhidrátmentes snack-ek

Olajbogyó

Az oljbogyó fajtájától függően a szénhidráttartalom 0 és 1 között változik, ami ideális szénhidrátmentes ennivalóvá teszi. Kiegészíthető marinált vagy friss, szénhidrátszegény zöldségekkel, hússal és sajttal – egy szép tálon elrendezve.

Guacamole

1 evőkanál guacamole fél egységnél kevesebb szénhidrátot tartalmaz, és könnyen kenhető bármire, például sajtszeletre, bacon-re, de mártogathatunk bele szénhidrátszegény magvakat, ehetjük hússal vagy tojással – rendkívül változatos étel.

Sajt

A sajtok nagyon sokféle módon készülnek, ezért esetükben mindenképp érdemes megnézni a csomagoláson az összetételt. A Baby Bell sajt vagy a gyúrt sajtok jellemzően alacsonyabb szénhidráttartalmúak és könnyű szállíthatóságuk miatt útra is kelhetünk velük vagy könnyen beszerezhetjük bármelyik élelmiszerüzletben.

Szénhidrátszegény diófélék

Bizonyára sokan meglepődnek azon, hogy léteznek szinte teljesen szénhidrátmentes diófélék is, ezek a pekándió és a brazildió. Nemcsak nagyszerű snack ételek, de rendkívül egészségesek is. 8-10 db tesz ki egy adagot, amennyiben 1 alá szeretnéd vinni a szénhidrátmennyiséget, ennek az adagnak a felét fogyaszd.

Avokádó 

Negyed avokádó 1 egység szénhidrátot tartalmaz, és tojással kiegészítve remek reggeli étel készíthető belőle – alacsony szénhidráttartalommal.

Szénhidrátmentes bolti élelmiszerek

Amennyiben gazdagabb ízvilágú, vagy édes ételre vágysz, valószínűleg el kell látogatnod az élelmiszerüzletbe, mert ezek a speciális ételek otthon nehezebben elkészíthetők, és sok esetben nagyon alacsony szénhidráttartalmúak. Ezek egy része csak a rosttartalom miatt tartalmaz szénhidrátot, de ezek nem szívódnak fel. 

 

Szénhidrátmentes pékáru

Ne aggódj amiatt, hogy a ketogén diétád miatt nélkülöznöd kell a kenyeret, mert vásárolhatsz szénhidrátmentes pékárut akár online is. Ahhoz, hogy a szénhidrátbevitelt alacsonyan tartsd, a fentebb felsorolt feltétek közül válassz hozzá., mint a guacamole, a sajt, húsfélék, vaj és a speciális majonéz.

Zöldségcsipsz

Ezek a ropogtatnivalók ehetők egyenesen a zacskóból a mindig mozgásban lévők számára, de összetörve remek kiegészítői lehetnek a salátáknak.

Pörc

A disznópörc vagy tepertő nemcsak magában fogyasztható, de ropogós réteget képezhetünk vele a hússzeletünk tetején is. Szénhidrátmentes.

Parmezánropogós

Ez azon egyszerű és szénhidrátmentes ételek közé tartozik, amelyek elkészítésével otthon is megpróbálkozhatunk, de a legegyszerűbb készen megvásárolni.

Szárított marhahús

Nagyon figyeljünk a csomagoláson feltüntetett összetevőkre, mert egyes készen kapható termékek hozzáadott cukrot tartalmazhatnak. Ha sikerül jól választanunk, egy remek szénhidrátmentes ételt nyerhetünk diétánk számára.

Szénhidrátmentes édességek

Csokiszirup

SZénhidrátmentes édességet nagyon nehéz találni, de nem lehetetlen. Kaphatók olyan öntetek, amelyek nagyon alacsony szénhidráttartalmúak és édesek is. Adagonként is csomagolják, így közvetlenül a zacskóból fogyaszthatók akár útközben is. Az édes ízt természetesen szénhidrátmentes édesítő anyagokkal érik el.

Szénhidrátmentes proteinpor

A keto proteinpor például csokoládé ízben kiválóan enyhíti az édesség utáni vágyakozást.

Szénhidrátmentes zöldségek

Itt nincs túl sok választási lehetőségünk, a zöldségek ugyanis általában tartalmaznak szénhidrátokat. Amelyek közül érdemes válogatni azok, melyekben a rost- és a szénhidráttartalom közel megegyezik.

  • 1/4 csésze uborka (0.8)
  • 1/4 csésze retek (0.5)
  • 2 zellerszár (0) 
  • Marinált articsóka (0)
  • Savanyú uborka (0) 

A kapros ecetes uborka remek snack étel, fogyaszthatjuk hússal, vagy felkockázva tonhalkonzervvel összekeverve, de összetört keménytojással és majonézzel is.

Magas fehérjetartalmú szénhidrátszegény ételek

Következzen néhány magas fehérjetartalmú szénhidrátszegény gyors étel, melyeket az élelmiszerboltokban könnyen beszerezhetünk. Bármelyiket fogyaszthatjuk majonézzel, keménytojással vagy uborkával. A majonézre visszatérve: mindig olyan terméket válasszunk, mely nem tartalmaz hozzáadott cukrot.

  • Tonhalkonzerv (0) 
  • Húskonzerv (0) 
  • Konzerv koktélrák (0)
  • Füstölt hering (0)
  • Bacon (0)

Amennyiben a bacon-t nagyobb mennyiségben elkészítjük előre, könnyen és gyorsan juthatunk hozzá adagonként, amikor szükségét érezzük. Bacon hozzáadásával szinte bármelyik étel feldobható.

  • Löncshús konzerv (0-0.7)

A húskonzervek szénhidráttartalma széles skálán mozoghat, ezért mindig ellenőrizzük a csomagolást. Bizonyos sonkakonzervek például tartalmazhatnak cukrot, ezért biztosabbra mehetünk, ha inkább baromfiból vagy marhahúsból készült ételeket választunk.

Előző bejegyzés

Solymosi Péter büszke a rekordjára

Következő bejegyzés

10 ingyenes fitnesz alkalmazás kezdők számára is