Kezdőlap»Egészség»A Cross training egy kemény óra, ahol a testi fáradtság mellett a szellemi felfrissülés is garantált!

A Cross training egy kemény óra, ahol a testi fáradtság mellett a szellemi felfrissülés is garantált!

0
Megosztások
Pinterest WhatsApp

A cross training szó szerinti fordításban nem jelent mást, mint keresztedzés, ami alatt azt kell érteni, hogy több sportág gyakorlatait foglalja magába. Ebben a sportágban a lehető legtöbb kondicionális képesség fejlesztésre kerül, az olyanok mint az erő, gyorsaság, koordináció, állóképesség, hajlékonyság. A cross training nem hobbi sport, nincsenek kezdők és profik, ez egy komoly edzés azok számára akik tényleg jó erőnlétet, állóképességet szeretnének.

Nagyon hatékony eredményeket lehet elérni a különböző mozgásformák mixelésével, az edzés során nagy hangsúlyt kapnak a saját súllyal végzett gyakorlatok, de kézi súlyzókat, gumiköteleket, ugrálóköteleket is lehet használni. Nincsen rutin, nincsenek állandóan ismételt formulák, nincsen ismétlődő edzés, helyette állandóan alkalmazkodni kell az új kihívásokhoz és az új gyakorlatokhoz. A cross training tehát növeli az erőt és az állóképességet és a gyorsaságot, az edzésnek a lényege, hogy a gyakorlatokat lehetőleg megállás, szünet nélkül hajtsuk végre, aminek az eredménye, hogy a pulzusszámot magas szinten tudjuk tartani.

A saját testsúllyal végzett gyakorlatok közé tartoznak a kitörés gyakorlatok, amikor egyenesen állunk és a törzsizmainkat megfeszítjük, hogy ne dőljünk előre, majd jobb lábbal előre lépünk és lábunkat derékszögig hajlítjuk. Ezután újra kiegyenesedünk, visszatérünk kiinduló helyzetbe és ezt ismételjük tizenöt alkalommal. Másik saját testsúllyal véghezvitt gyakorlatok a mellső fekvőtámasz és a hátsó fekvőtámasz.

A cross training során nem egyszer speciális páros és kiscsoportos gyakorlatok, küzdősport alapelemek is bekerülhetnek a programba. A Life1-ben foglalkozás elején egy nagyon alapos bemelegítés történik, a sérülések elkerülése véget, a bemelegítés után következik az intenzitásfokozó gyakorlatok majd utána kezdődik el a főrész, a gyakorlatsorokkal, köredzés-állomásokkal. Az edzés végén levezetőként légző gyakorlatokkal és kötelező nyújtás történik.

https://www.life1.hu/corvin-wellness/szolgaltatas/cross-training/

Előző bejegyzés

Mi az amit tudni érdemes a spinning edzésről?

Következő bejegyzés

Amire szükségünk van: vitaminok