Kezdőlap»Sport»Igyál sok vizet és Hidratálj

Igyál sok vizet és Hidratálj

0
Megosztások
Pinterest WhatsApp

Egy új kutatás, ami rávilágít arra, hogy milyen fontos a hidratáltság a szív számára

A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel segíthet megelőzni a szívelégtelenséget. Figyelj arra, mennyit iszol egy nap!

A folyadékbevitel fontos része a teljesítményének és az edzések hatékonyságának, de itt van még egy ok arra, hogy folyamatosan kiürítsd a kulacsod: jót tesz a szívednek.

 

Az Európai Kardiológiai Társaság legutóbbi ülésén bemutatott kutatás szerint a jó hidratáció fenntartása lelassíthatja a szív életkorral összefüggő változásait, amelyek szívelégtelenséghez vezetnek.

 

A kutatók közel 16 000 középkorú felnőttet vizsgáltak, akik részt vettek a régóta fennálló Atherosclerosis Risk in Communities tanulmányban, és azt találták, hogy azok, akiknek jó hidratálási szokásaik voltak, azoknál 25 év alatt kevésbé valószínű a szívelégtelenség kialakulása.

 

Ennek az az oka, hogy ha kevesebb folyadékot – különösen vizet – iszol, nátrium koncentráció nő. Alapvetően ha túl sok nátrium van a véredben, és ez minél tovább tart, annál nagyobb a szívproblémák kockázata.

 

Idővel a szervezet a víz megőrzése felé tolódik el, hogy ellensúlyozza a hiányt, és aktiválja a rossz szívműködéssel kapcsolatos folyamatokat. Például a vizsgálatban a szívelégtelenségben szenvedők hajlamosak voltak a bal kamrai hipertrófia nevű állapot kialakulására, amely befolyásolja a szív vérellátási képességét, és magában foglalja a szívizomban lévő szövetek megvastagodását.

Theodora

Egy másik lehetséges tényező a vér nátriumszintjének növekedésében a kognitív funkció. Bár ezt nem vizsgálták a tanulmányban, fontos felismerni, hogy a kiszáradás milyen súlyosan befolyásolhatja az agyat és a szívműködést is – mondta Barbara Bergin, M.D., a texasi Orthopedics, Sports & Rehabilitation Associates Austin -i ortopéd sebésze.

 

“Magas nátriumszint esetén az agysejtek alapvetően zsugorodnak, mert nincs elegendő vízük” – mondta a Runner’s Worldnek. “Nem meglepő, hogy ez több esetben zavarodottságot okoz, mert nem működnek optimálisan.”

 

További lehetséges jelei annak, hogy nem kap a szervezet elegendő folyadékot, többek között a szédülés, a szájszárazság, a székrekedés és az ortosztatikus szédülés – ez az a „huhogó” érzés, amit akkor tapasztalhatsz, amikor hirtelen felállsz ülő- vagy fekvő helyzetből.

A KISZÁRADÁS VESZÉLYES

“Ha kiszáradsz, a vér mennyisége csökken” – mondta. „Ráadásul vér ürül a lábakban ülve vagy fekve, így ha ezt kevesebb térfogattal kombináljuk, alacsonyabb vérmennyiséget kap az agy. Ezt követően szédülés következik. ”

 

Egy másik fontos szempont az, hogy az életkor előrehaladtával hajlamosak vagyunk kevesebb vizet megtartani, mondja Scott Kaiser, M. D., geriatrikus és a Kaliforniai Providence Saint John’s Health Center csendes -óceáni idegtudományi intézetének geriatrikus kognitív egészségért felelős igazgatója.

Idősebb korban igyál több vizet!

“Sok forrásból, például gyümölcsökből és zöldségekből, valamint nem koffeintartalmú italokból is lehet folyadékot beszerezni”-mondta. – De hasznos, ha gyakrabban iszol vizet, mielőtt szomjas leszel. Ez minden életkorban fontos, de különösen idősebb korban.”

 

A napi folyadékbevitelre vonatkozó ajánlások eltérőek, de nőknél 1,5-2 Liter, férfiaknál 2-3 Liter. A legutóbbi tanulmány kutatói megállapították, hogy a világméretű felmérések azt mutatják, hogy sokan nem találkoznak még ezen tartományok alsó határával sem. Az, hogy mennyi az ajánlott bevitt mennyiség függ a súlytól, életkortól és attól, hogy mennyire vagy aktív., Jó ökölszabály általában az, hogy naponta körülbelül 2-2,5 Liter folyadék beviteli célt kell elérnie.

A legjobb itthoni víz Theodora Kékkúti

A Theodora Kékkúti ásványvíz a magas oldott ásványianyag-tartalmú ásványvizek közé tartozik, 1600 milligramm/literrel. Theodora császárné kedvenc vizét Kékkútról nyerik, és több fontos ásványi anyagban is gazdag. 280 mg/l kalcium, 12,9 mg/l kálium, 37 mg/l nátrium, 57,0 mg/l magnézium, 1,02 mg/l fluorid, 1110 mg/l hidrogén-karbonát van benne. Utóbbi a gyomorsavtúltengésben szenvedők számára lehet hasznos.

Kékkúti ásványvíz

Előző bejegyzés

Úszó Világkupa 2020

Következő bejegyzés

7 tápanyag, amely segít csökkenteni a hasi zsírt