Kezdőlap»Kiemelt»2021 legjobban fizetett sportolói

2021 legjobban fizetett sportolói

Vagyonokat érő sportsikerek

0
Megosztások
Pinterest WhatsApp

Lehet, hogy a stadionok egy ideig üresek voltak és nézők nélkül zajlottak a sportesemények, ez nem akadályozta meg a legjobban fizetett olimpiai sportolókat abban, hogy hatalmas fizetésekben fürödjenek.

Öt év várakozás után végre sikeresen lezajlott a 2020-as tokiói olimpia, amely a sportágak kiválóságainak legnagyobb megmérettetése a világon. Ezrek számára az olimpiai arany megszerzése elérhetetlen álom, mások számára azonban ez egy újabb ragyogó csillag a gazdagság felé vezető úton. A legjobban fizetett olimpikonok megdöbbentő összeget kerestek.

Vegyük például az NBA szupersztárját, Kevin Durantot. A Forbes a Brooklyn Nets játékosát a leggazdagabb olimpikonnak nyilvánította – köszönhetően a jövedelmező leigazolási ügyletek sorozatának és az óriási éves fizetésnek – de nem ő az egyetlen kosaras, aki felkerült erre a listára.

1. Kevin Durant – 75 millió amerikai dollár

kevin-durant

A kétszeres aranyérmes olimpiai bajnok és Brooklyn Nets sztár támadó játékos Kevin Durant alegjobban fizetett sportolók egyike, és ez csak részben köszönhető a pályán nyújtott teljesítményének. A fizetése mellé – 42 millió amerikai dollár – befektetéseiből tesz szert óriási bevételre.

Kétszeres NBA bajnok, emellett multimédia mogul, köszönhetően átütő sikerű médiavállalatának, a Boardroom-nak. Részvényes az MLS’s Philadelphia Union-ban és saját befektetési cége is van, Thirty Five Ventures néven. Az olimpián másodszor vezette az Egyesült Államok nemzeti válogatottját LeBron James és Kobe Bryant nélkül – aki utoljára 2012-ben szerepelt a játékokon.

Sport: Kosárlabda
Ország: Egyesült Államok
Született: 1988 szeptember 29. (32 éves), Washington, D.C., Egyesült Államok
Magassága: 2,08 m
Weight: 109 kg
Karfesztáv: 2,25 m

Előző bejegyzés

Oxygen Wellness - Fitness a legnívósabb sportközpont Budapesten

Következő bejegyzés

Új Sportközpont a Belvárosban V30