Kezdőlap»Táplálkozás»Három egyszerű tipp az egészséges táplálkozáshoz

Három egyszerű tipp az egészséges táplálkozáshoz

0
Megosztások
Pinterest WhatsApp

Három egyszerű tipp az egészséges táplálkozáshoz – Ha elhatároztuk magunkat, hogy egészséges életet fogunk élni és a rendszeres testmozgás mellett tettük le a voksunkat, akkor nagyon fontos még, hogy az egészséges táplálkozásra is folyamatosan törekednünk kell. Olyan ételeket kell fogyasztanunk amelyek ellátnak minket megfelelő energiával.

Grillezett csirke

welovesport.hu

 

Ha rendszeresen sportolunk, gyakran edzünk, akkor a szervezetünknek sok fehérjére van szüksége.

A fehérjét a szervezetünk az izmok építésére és a vérsejtek létrehozására használja fel. Ha ebédre vagy vacsorára grillezett csirkét vagy pulykát eszünk, akkor sokat tettünk az egészséges táplálkozás terén.

A grillezett csirkét zöldségekkel fogyaszthatjuk. Természetesen arra oda kell figyelnünk, hogy ne legyen benne túl sok zsír, só vagy tartósítószer és a változatos táplálkozás szabályait is szem előtt kell tartanunk.

A grillezés az egyik legősibb módja a hús elkészítésének. Ma a grillre már nem csak a húsok kerülnek, hanem helyet kapnak rajta sajtok, zöldségek, de akár gyümölcsök is. Egy grillparty nem csak az evés, de a társas kapcsolatok ápolására is nagyszerű eszköz.

Banán

welovesport.hu

 

Mivel a gyümölcs könnyen emészthető, ezért a kisbabáknak is rendszeresen szokták adni. A gyomorból 110 perc alatt kirül, ajánlható a gyomorfekélyben szenvedők számára is. Leginkább A-U- E-vitamint, vasat, rezet, jódot, mangánt, foszfort miatt szokták említeni a táplálkozási szakértők a banán gyógyhatását.

Természetes energiát ad, abban az esetben is, hogy ha nincsen sok időnk arra, hogy elkészítsük és elfogyasszuk ételünket. A banánban hasznos tápanyagok vannak, a szervezet számára könnyen feldolgozható és energiává alakítható. A banán kalóriadús ezért bármikor is fogyasztjuk, energiával tölt fel. Káliumban és magnéziumban is gazdag ami a vérnyomásunkra és a szívünkre is jótékony hatással lehet.

Teljes kiőrlésű gabona

welovesport.hu

 

Akár edzés előtt, akár reggel nagyszerű étel. A gyümölcsök és a zöldségek mellett a gabonafélék adják az egészséges táplálkozás alapját. A teljes kiőrlésű alapanyagból készült termékek több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, több betegség megelőzésében segíthetnek és a vérnyomást és a koleszterin szintet is csökkenthetik.

Előző bejegyzés

Végre! Budapesten is megnyílt az ADIDAS RUNBASE!

Következő bejegyzés

Az 5 legjobb sport, ami jó hatással van az egészségünkre