Salsa

0
Megosztások
Pinterest WhatsApp

SALSA FITNESS

„Kubai származásom révén a zene és a tánc az életem része. Otthonomban a tánc és a zene a legerősebb jellem- és közösségformáló erő, az emberek ezzel fejezik ki érzéseiket, optimizmusukat. A sors szerencsés fordulatának tekintem, hogy Magyarországon élhetek és dolgozhatom. A munkám a hivatásom, amely során a karibi életérzés, a latin zenék és táncok, valamint az európai mozgásformák és mozgásigény tökéletes egységére törekszem.” – mondta Osvaldo, a Life1 Salsa edzője.

A Salsáról gyakran ötven éven túli háziasszonyok is úgy nyilatkoznak, hogy tánc közben rég elfeledett érzéseket fedeztek fel. A szakemberek azt mondják, hogy a tánc nagy mértékben dinamizálni tudja azokat, akik enerváltak, levertek és nagy mértékben oldhatja a stresszt. Mindenki megtalálja a táncban azt, amire szüksége van, vannak olyanok, akik azt is megtapasztalhatják, hogy a zenét nem csak fülükkel, hanem az egész testükkel „hallják”, „érzik”. Amikor Salsa órára megyünk, akkor nem a lépések legpontosabb, szabályszerű elsajátításán van a hangsúly, sokkal inkább a lélek láncainak eltépésében és a felszabaduláson, amit a tánc biztosítani tud.

A Salsa az utcai latin táncokhoz sorolható, a salsa név azt jelenti, hogy fűszeres szósz, eredetileg a salsa zenéjére vonatkozott, később elterjedt a tánc jelölésére is. Kubában az ösztönös, „elvek nélküli” táncok jellemzője a játékosság és a hétköznapi történések stilizált előadása, a vallási rituálékból fejlődött társasági tánccá. New Yorkban a spanyol negyedben, az „El Barrio”-ban volt a Salsa tánc és zene bölcsője. Az 50-es és 60-as években létre kellett hozni egy új, tudatos táncot.

Profi táncosok és koreográfusok kimunkálták az alapfigurákat és alaplépéseket kölcsönöztek a Rumbától és a Mambótól. A salsára eleinte mamból táncoltak, ami később kiegészült plusz egy mozdulattal. A 90-es évektől kezdve a világszerte szétszóródott tánctanárok és táncosok népszerűsítették a New York Salsát. Magyarországon a Budapesten élő kubaiak honosítottak meg ezt az akkor még ismeretlen táncot. Az Almássy téri szabadidőközpontban voltak az első renszeres salsa tánc estek. 1999-ben került megrendezésre első alkalommal a Salsa Viva Táncverseny, ami nagy impulzust adott a magyarországi slasa életének..

A Life1 Salsa óráján egyszerű tánckoreográfiákat tanulhatsz, amelyre dinamikus csoportmozgások épülnek a kubai salsa, merengue, bachata, cha-cha-cha, rumba, cumbia, mambo és a reggaetón alaplépéseivel! A Salsa tanulásával fejlesztheted a ritmusérzékedet, de a fő cél az, hogy az órán minden testrészedet átmozgassák, tudatosan formálják a csípő-, derék-, kar-és combizmaidat, és növeljék az állóképességedet.

https://www.life1.hu/corvin-wellness/szolgaltatas/salsa-fitness/

Előző bejegyzés

Amire szükségünk van: vitaminok

Következő bejegyzés

Reggeli 20 perces gyakorlatok hogy jól induljon a napod