Kezdőlap»Sport Hírek»3 legjobb sport, ha irodai munkát végzel

3 legjobb sport, ha irodai munkát végzel

0
Megosztások
Pinterest WhatsApp

5 legjobb sport, ha irodai munkát végzel – Nagyon sokan vannak, akik azt hiszik, hogy a kemény, fizikai munkánál az irodai munka sokkal kevésbé veszélyes. Természetesen ez tévedés! A huzamosabb deig tartó ülés tökéletesen alkalmas arra, hogy kialakuljanak a gerincbántalmak. A nyaki, derék és hátfájdalmak, a fejfájás és a szemszárazság valamint a látásromlás a lábakon kialakuló visszerek mind-mind az irodai munkavégzéssel állhatnak kapcsolatba. A sok ülés azonban önmagában is ártalmas lehet!

“Beállt a nyakam”, “leszakad a hátam”, “kettétörik a derekam” nagyon sokszor hallhatjuk kollégáinktól akár bármelyik irodában. Magyarországon minden harmadik embernek van valamilyen csont vagy ízuletű vagy gerinceredetű problémája! A felnőttek kilencven százaléka átélt már átmeneti hát illetve nyagtáji fájdalmakat. Jelen cikkünkben összegyűjtöttünk 3 olyan sportot, ami a legjobb választás lesz számodra, abban az esetben, hogy ha irodai munkát végzel!

Spinning

welovesport.hu

A spinning az egyik legkíválóbb kardió edzés, egyszerre fejleszti a testet és egyszerre egy nagyon jó szórakozási lehetőség is, akár egyedül, akár a barátaiddal, barátnőiddel közösen jártok. Akár hét illetve nyolcszáz kalóriát is elégethetünk egyetlen óra alatt a spinning edzés során. Egy teremben tíz – húsz ember ül egy különlegesen tervezett teremkerékpáron és miközben szórakoztató zene szól, folyamatosan, lelkesen és közösen tekernek. Kell ennél jobb?

Pilates

welovesport.hu

A pilates egy egy olyan fitnessz edzés, amelyet még a huszadik század elején a német Joseph Pilates alapított. 2010-ben már több mint 14 000 oktatója volt az Amerikai Egyesült Államokban és tizenegy millió lelkes gyakorlója. A pilates során egy olyam komplex mozgásformát hajtunk végre, amely a nyugati világ anatómiai ismeretei és a keleti mozgáskultúra egyes részeinek az ötvözete. Amikor a pilates gyakorlatokat végrehajtjuk nagy szerepet kapnak a gerinc stabilizáló izmok, amelyeket mélyizmoknak is nevezünk. Fontos még a pilates gyakorlatoknál a speciális légzéstechnika.

Gerincjóga

welovesport.hu

A helyes légzés elsajátítása, a stresszoldás és az egészség megörzése mind olyan célok amelyeket a jóga segítségével megvalósíthatjuk. A jóga olyan indiai vallásos módszerek és technikák összessége, amelyeknek célja a tudat átalakítása vagy a karma körforgásából történő megszabadulás. A jóga tudományának gyökerei minden bizonnyal az ókorba nyúlnak vissza. AZ önuralom elengedhetetlen a jóga gyakorlásához.

Előző bejegyzés

3 mobilalkalmazás, amelynek segítségével végre megvalósíthatod céljaidat

Következő bejegyzés

Végre! Budapesten is megnyílt az ADIDAS RUNBASE!