Kezdőlap»felszerelés»A legjobb okoseszközök karácsonyra

A legjobb okoseszközök karácsonyra

0
Megosztások
Pinterest WhatsApp

Gyakran érezzük, hogy már csak egy kevés kell ahhoz, hogy újrakezdjük a sportot, néha pedig ahhoz, hogy abbahagyjuk. Mindkét esetben nagy lökést jelenthet egy eszköz, amely megkönnyíti az életünket, közelebb visz a célhoz, és használata még szórakoztató is. Kerestünk pár megoldást, amellyel segíthet sportolni vágyó szerettnének, és még karácsonyi ajándéknak is tökéletes!

Fitbit okosóra

Sportóra vagy okosóra?

Nem meglepő, hogy ma már az okosórák is egy sor olyan feladatot ellátnak, amelyekkel a sportolók segítségére lehetnek, ám ha valaki nagyon is specifikus munkákat elvégző eszközre vágyik, jobban jár egy sportórával. Ráadásul már vannak különböző sportágakra specializált, okosfunkciókkal is megtámogatott sportórák, éppen ezért az sem mindegy, milyen mozgáshoz választunk eszközt. A Fitbit Sense Smartwatch 2-vel azonban nem lehet mellényúlni. Ugyan telefonfunkcióval nem rendelkezik, de a szokásos funkciókon (lépésszámláló, szívritmusmérő, GPS, gyorsulásmérő, balesetérzékelő, stb.) túl már a legprofibb mozgással kapcsolatos lehetőségeket is biztosítja. Tervezi és ellenőrzi is az edzéseket, korábbi mérések alapján segít még hatékonyabbá tenni számunkra akár tucatnyi sport űzését, vízálló, kapcsolódik a legfontosabb zenemegosztókhoz, van térképfunkciója, és a mozgás közben fontos kijelző is sportolók igényeire van szabva.

Akinek nem a sport miatt kell

Sokan vannak, akiknek még egy középkategóriás okos- vagy sportórára való beruházás is túlzás, mert például a sport nem a mindennapjaik része, vagy esetleg nincsenek vele komolyabb céljaik. Ez esetben egy okoskarkötő is megoldás. A Vivosmart 5 például ugyanúgy képes egy sor sportfunkcióra, miközben a telefonra érkező értesítéseket is kezelni lehet vele. Azonban az egyik legjobb funkciója, hogy csatlakozni lehet a Garmin Connect világához, és így egy sor applikációval képes segíteni a sportolásunkat. Kiértékeli alvásunkat, segít hosszú távú elemzéseket készíteni, hosszú üzemidővel rendelkezik, könnyű és karcsú… Ám vigyázat, függőséget okoz!

A lábbeli is lehet okos

Igen, okoscipő is segítheti a testmozgást! Vannak már okos talpbetétek is, ám aki ennyivel nem éri be, bőben akad már választási lehetőség. A Nike okoscipője, az Adapt például kifejezetten kosarasok elvárásaira lett szabva, így egy csomó szenzoros okosfunkció mellett automatikusan befűződik, ráadásul különböző beállítások alapján a cipőfűző feszességét menet közben is állítani lehet.

Altra IQ sport

De az Altra IQ Sport cipője is specializált, elsősorban futók részére, akik figyelik a járást, a futást, a láb tartását, a harántsüllyedést, miközben ugyanúgy figyeli a lépések számát, számolja az elégetett kalóriákat, vagyis egy sor adatot biztosít a hozzátartozó applikációnak.

+1: Csak profiknak!

Ugyan már van a listánkon sportóra, de ebben a témában megkerülhetetlen a Garmin Epix 2, amely olyan profi, hogy bizonyos funkciói már tényleg elsősorban élsportolók számára lettek kifejlesztve. Akiknek megéri mélyebben a zsebébe nyúlni, azoknak több mint 40 sporttal kapcsolatban képes speciális méréseket végezni a legalapvetőbb funkcióktól (lépésszámláló, megtett távolság, elégetett kalória, intenzív aktivitás., stb.) az egészen különlegesekig (edzésterhelés vizsgálat, állóképesség mérő, stb.). Tíz atmoszféra nyomásig vízálló, és egy sor olyan okosfunkcióval rendelkezik, amelyek kielemzik mozgásunkat a legapróbb részletig, és aztán tanácsot ad, edzéstervet készít, értékeli az edzettségi szintet, ezt összehasonlítja az életkorral… Egy sor olyan részlet, amely a mozogni vágyók életét megkönnyíti, a sportolást hatékonyabbá, céljainkat elérhetőbbé teszi. Ja, és megtalálható benne 45 ezer golfpálya részletes leírása, térképvázlata, értékelése…

Talán nem meglepő, hogy pénztárcától és elvárástól függően ma már bárki megtalálhatja azt az eszközt, amely igényeit kielégítve az egészség szolgálatába állítható.

Gabesz

Előző bejegyzés

Atlétikai VB 2023 Budapest

Következő bejegyzés

A TOP 10 SPORTMÁRKA