Kezdőlap»Sport»A világ 5. legerősebb tűzoltójának a Schwarzeneggerrel készített fotó volt a jutalom

A világ 5. legerősebb tűzoltójának a Schwarzeneggerrel készített fotó volt a jutalom

0
Megosztások
Pinterest WhatsApp

A világ 5. legerősebb tűzoltója Juhász Péter

Juhász Péter csodálatos teljesítménnyel ötödik helyen végzett az Arnold Classic egyik speciális kategóriájában, a magyar erősember kiváló produkcióját még a névadó hollywoodi sztár is megsüvegelte.

Arnold Classic

Fotó: instagram

Az Arnold Classic idei versenyét az ohiói Columbusban rendezték, és három honfitársunk is képviselhette a magyar színeket a tengerentúlon. Bordás Dorina bothúzásban ezüst-, míg Deli Tamás szintén bothúzásban aranyérmes lett a kategóriájában, míg Juhász Péter a világ legerősebb tűzoltója viadalon végzett ötödikként. A mádi erősember háromszoros magyar bajnokként utazott az Egyesült Államokba, ahol az ötödik hellyel nemzetközi szinten is letette a névjegyét.

Arnold Classik

Juhász, aki a Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen dolgozik, mint vonulós tűzoltó, 2007-ben kezdte az egészet. Mint mondja, fiatalon gyorsan szaladtak fel az izmok a testére, és azonnal szenvedélye is lett az erőemelés. A tűzoltó ma már 130 kilós versenysúllyal áll az elképesztő tömegek mögé, és 2016 óta már viadalokon is megméreti magát.

Nagyon gyorsan kiderült, hogy tehetséges, szerencsére a komoly sérülések is elkerülték eddig, és az élsport a hivatását sem befolyásolja, sőt, a tűzoltóknál előírás, hogy figyeljenek edzettségükre. Ezzel nincs baja Juhásznak, akinek kedvenc versenyszáma Fekete Lászlóéval azonos.

„Nekem a kedvencem a kőgolyó emelés. Itt az edzőteremben is van egy, amivel tudok gyakorolni, de ez csak játékgolyó, mindössze 110 kg. A versenyeken minimum 150 kilósat kell felemelni. Emellett kell még például kamiont húzni, súlyt emelni két kézzel és egy kézzel, vagy traktorgumit átfordítani” – mondta korábban a tűzoltó.

Juhász a márciusi Arnold Classicon elért ötödik helyével nemzetközi hírnevet szerzett magának, 47 versenyzőből végzett az élmezőnyben.

„Ötödik helyen zártam az Arnold Classicon, a világ legerősebb tűzoltója versenyén. Nagyon boldog vagyok, egy álom vált valóra. Találkozhattam és képet készítettem azzal az emberrel, aki az élet minden területén példakép. Mindent kihoztam magamból, amit lehetett. Köszönöm a rengeteg biztató szót, amit kaptam, nagyon sok erőt merítettem belőle. Köszönöm a támogatóimnak, akik lehetővé tették, hogy ez az álom megvalósuljon!” – írta a Facebookon Juhász, aki az Arnold Classicon legnagyobb példaképével, a névadó világsztárral is találkozhatott, sőt, egy fotóra össze is állhatott Arnold Schwarzeneggerrel.

„Nagyon boldog vagyok, hogy valóra vált életem legmerészebb álma: találkozhattam és képet készíthettem azzal az emberrel, aki minden területen a példaképem” – mesélte az osztrák-amerikai testépítő-színész világsztárral készült fotóról Juhász Péter.

https://www.facebook.com/photo?fbid=552292743666911&set=pcb.552311723665013

https://www.instagram.com/jhsz_peti/

 

Előző bejegyzés

A Táplálékkiegészítő – mi mire való, és mikor kell használni?

Következő bejegyzés

Az év legfontosabb sporteseményei 2023