Kezdőlap»Sport»Mit viselj télen kültéri edzéshez

Mit viselj télen kültéri edzéshez

0
Megosztások
Pinterest WhatsApp

Eleinte úgy tűnik, hogy teljesen nyilvánvaló, mit vegyek fel a téli edzésre. Válassz melegebb ruhát, vagy vegyél fel több réteget.

Téli edzőruhák
A nulla körüli hőmérsékleten való edzéshez érdemes egy speciális ruhákat kivenni a szekrény mélyéből az első fagytól, és április beköszöntével visszatenni.

A téli edzéshez megfelelő öltözet biztosítja a kényelmet az edzés során. Nem fogsz fázni, ugyanakkor nem leszel túlmelegedve edzés közben. Megelőzhető vele a fagyás, megfázás, ízületi fájdalom, izomfeszülés vagy akár izomrepedés is.

Szóval mit vegyek fel télen?

Először is vessünk egy pillantást a szabadtéri edzésekre, az alábbiakban találsz tippeket, hogyan öltözz fel egy téli edzőtermi edzéshez.

Fej
Ne feledd, hogy sok hő szabadul fel a fejen keresztül. Még ha sok hajad is van, önmagában nem elég, válassz sapkát, hogy védje a füledet és melegen tartsa a fejed. Kerüld el a futás utáni kellemetlen fülfájdalmat és a nyomást a fejben. Jól illeszkedő sapkát válassz, viseld és edzés közben ne hordd folyamatosan.

Nyak
Még a nyakat is fontos megvédeni. Könnyebben fogsz lélegezni, és elkerülöd a megfázást és a hideg levegő bejutását a tüdőbe. Ne felejtsd el a sálat, a nyakmelegítőt vagy a kapucnit (hidegebb időszakokban).

Deréktól felfelé
Télen az első réteg egy technikai hosszú ujjú felső legyen, amely megszünteti az izzadságot és melegen tart.

Ha fagyos, szeles vagy esős a hőmérséklet, akkor pulóverként értékelni fogod a középső réteget. Ideális egy gyapjú pulóver, amely elvezeti az izzadságot, felmelegít, ugyanakkor nem fog túlmelegedni.

Minden extra rétegnél tartsd észben, hogy kicsit “masszívabb” leszel, így szükséged lehet egy nagyobb méretű pulcsira. A felvett kabát legyen könnyű, légáteresztő és vízálló.

Kezek
Védd a kezed kesztyűvel, és bár melegnek érezheted, de ne vedd le. Saját tapasztalatból tudom, hogy a fagyos kéz nagyon fájhat a házba lépés után.

Deréktól lefelé
A meleg és modern leggings annyira kifinomult, hogy a saját bőrödnek érzed, melegen tartja a lábadat, ugyanakkor megakadályozza a túlmelegedést, megszünteti az izzadságot, és igazán elegáns lehet.

Lábak
Válassz a sportnak és a terepviszonyoknak megfelelő. Ha fennáll a jégveszély, válassz robusztusabb és durvább talpú cipőt, aminek nem túl vastag a talpa. Válassz minőségi, sport- vagy technikai zoknit, ami megfelelő hőszabályozást biztosít, hosszú élettartamú, könnyű és finom szálakkal varrott.

Alsónemű
Kabát, póló, leggings… nyilvánvalóan kell edzéshez, de arra gondoltál már, hogy mi kell ezek alá? Belegondoltál már, hányan edzenek a kedvenc csipke bugyijukban és nem gondolnak bele az alsónemű sem lehet akármilyen? Válassz ebből is minőségit, technikai anyagból, ami kényelmes és a második bőrödnek érzed, nem mozdul el, nem dörzsöl ki és nem zavar edzés közben, hidd el ez nagyon fontos!

A téli aláöltözet fontos része a kompressziós póló vagy felső, amit be tudsz tűrni a nadrágodba, hogy megvédd a hátadat a fájdalomtól / hidegtől vagy a felfázástól.

téli sportolás

Beltéri edzőruhák
Lehet, hogy meglepődsz, de télen érdemes lecserélned a ruhatáradat az edzőtermi edzésekre vagy bármilyen beltéri sportra.Az alacsonyabb hőmérséklet beálltával tegyünk a sporttáskánkba egy pólót vagy pulóvert, amelyet bemelegítés és nyújtás előtt felveszünk. Edzés közben nem ajánlott pólót és rövidnadrágot viselni, bár ha az edzőterem kicsi és meleg, akkor természetesen edz abban, ami kényelmes neked, csak vigyázz, ha leizzadtál legyen mit felvenned, míg át tudsz öltözni, nehogy kimelegedve megfázz. Télen hosszú ujjú póló és leggings ajánlott, hogy minden ízület (váll, térd, csípő) védve legyen.

Ne felejts el bemelegíteni
Még ha meleged is van a megfelelő téli edzőruhában, ne feledd, hogy “belülről” kell bemelegíteni a testet, télen pedig jobban oda kell figyelni a bemelegítésekre, nyújtásokra.

Előző bejegyzés

A legjobb narancsbőr elleni krémek

Következő bejegyzés

Hogyan válasszuk ki a legjobb országúti futócipőt