Kezdőlap»Események»Korai magyar búcsú a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságon

Korai magyar búcsú a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságon

0
Megosztások
Pinterest WhatsApp

A kedd esti budapesti elődöntőt lezáró két sorsdöntő meccs közül az elsőben Izland szerezte meg a kritikus pontokat 31:30-as győzelemmel, és elfoglalta a csoportból elérhető első főköri helyet. Győzelmük azt jelentette, hogy a társrendező Magyarország kiesett a 2022-es férfi EHF EURO-n, ami vitathatatlanul az eddigi leginkább sokkoló kiesés volt.

Az izgalmak Budapesten folytatódnak: Hollandia 20:30-kor találkozik Portugáliával, és mindketten még küzdenek a továbbjutásért.

B CSOPORT
Izland – Magyarország 31:30 (17:17)

Két perc hat másodperc volt hátra, amikor az izlandiak kapusa, Björgvin Pall Gustavsson büntetőt hárított Dominik Mathe ellen, ami végül bebiztosította a végeredményt. A meccs szinte végig kiegyenlített volt, csak néhány rövid periódusban sikerült Izlandnak kétgólos különbséget elérnie – az elsőt 11:9-nél a 15. percen túl, egy másikat pedig 25:23-nál a 43. percben.

Az EHF EURO 2020 All-star csapatának játékosa, Bánhidi Bence visszatért és kulcsszerepet játszott a támadásban, miután bokasérülés miatt kihagyta a 2. fordulót, és a hazai nyitányon a legjobban teljesített. Bánhidi hat góllal zárt.

Izland csapatában Bjarki Mar Elisson volt a kulcsszereplő, kilenc góllal. Ómar Ingi Magnusson kapta meg a Grundfos Meccs Játékosa díjat, miután nyolc gólt szerzett és négy gólpasszt adott.
Björgvin Pall Gustavsson izlandi kapus 12 védésével, Mikler Roland és Székely Márton együttes 10-es védésével, támadásban pedig végig erős teljesítménnyel – a mérkőzés teljesen kiegyenlített volt, és a végleges döntést csak az idő lejárta hozta meg.

Korai búcsú Magyarországtól

A hazai rendezésű EHF EURO 2022-re Magyarország nagy elvárásokkal lépett pályára egy erős szereplésre, sőt talán egy éremre is, és nagyon csalódott, hogy már kiesett a versenyből. A csapatot széles körben erősnek jósolták, és hogy biztosan nem várható, hogy meghajoljon az előkörben.

Ez az első alkalom, hogy a férfi EHF EURO házigazdái a verseny ilyen korai szakaszában kiestek, mióta 2006-ban Svájc volt a szervező.

“Nagyon büszke vagyok a csapatra. nagyon boldog vagyok. 2018-ban indultam az útra ezzel a csapattal, hogy újra felépítsem. Néha nehéz volt számunkra, de azt hiszem, jó úton haladunk. Nagyon-nagyon jól kézilabdázunk, és nagyon várjuk a főkört.”

Gudmundur Gudmundsson
Edző, Izland

“Nagyon kiegyenlített mérkőzés volt, szoros meccs, nagyon szoros meccs volt. A sorsdöntő pillanatokban, a döntő pillanatokban hibáztunk, és ez eldöntötte a pontok sorsát ezen az estén.”

Hanusz Egon
Középhátvéd, Magyarország

Előző bejegyzés

A zellerlé előnyei

Következő bejegyzés

Hangolódjunk a Pekingi Téli Olimpiára!