Kezdőlap»Fitness»Gyrotronic a Holisztikus mozgásforma megérkezett hazánkba

Gyrotronic a Holisztikus mozgásforma megérkezett hazánkba

0
Megosztások
Pinterest WhatsApp

 

Egy 100%-ban magyar módszer, ami meghódította a világot, legfőképpen Amerikát és most Budapesten is debütált. A közelmúltban Gyrotonic® Central Budapest néven megnyitott Magyarország első Gyrotonic® stúdiója. A sajtótájékoztatóval egybekötött nyitóünnepségen részt vett a Gyrotonic® terápiás módszerének kidolgozója Paul Horváth Németországból és Robert Wisdom, amerikai színész is.

A színész éppen hazánkban forgat és mint mondta a Gyrotonic® mozgásforma elkötelezett híve

mi a Gyrotonic®?

A GYROTONIC® rendszer egy holisztikus mozgáskoncepció, amely az emberi testet mint egységet, a hátgerincet pedig ennek az egységnek a központi irányítójaként tekinti. Ez a mozgásrendszer egyedülálló módon egyesíti az test energiájával kapcsolatos ezeréves keleti ismereteket és a modern mozgás kultúrát. A Gyrotonic® egyaránt használja a torna, az úszás, a jóga és Tai Chi bizonyos elemeit.

A GYROTONIC® egy teljesen egyedülálló utat nyit a mozgáskultúrában, az egészségi, az esztétika és teljesítményérték figyelembevételével.

eredete

A módszer megalkotója Juliu Horváth egy temesvári születésű balett- táncos, aki 1970-es évektől az Egyesült Államokban él. Juliu dolgozott a New Yorki City Operánál és a Houston Balletnél, de egy súlyos hátgerinc-sérülés miatt a karrierje félbeszakadt. A reflektorfényből visszavonulva letette az alapjait a Yoga for Dancers-nek, később pedig megalkotta azt a gépet, amelyen ma a profi táncosok és az utca embere egyaránt nagy sikerrel edz.

Módszerének hatékonysága egyre ismertebb lett, így sokan keresték fel civilek is, akik hajlékonyabb, kecsesebb testet és kidolgozottabb izmokat szerettek volna. Így Juliu finomított a „Jóga táncosoknak” módszeren, amelyet így már szinte minden ember el tudott végezni, függetlenül a korától és az egészségi állapotától. Ezt a finomított változatot nevezte el GYROKINESIS® módszernek.

gyakorlati működése

GYROTONIC System® 3 dimenziós mozgás folyamatot használ, amelyet körkörösen, megszakítás nélkül egy állandó ellenállás mellett végzünk. Minden mozgásfolyamat megfelelő ritmusú légzéssel párosul. A folyamatban lévő mozgások masszírozzák a belső szerveket és aktiválják a fiziológiás folyamatokat. Nem elhanyagolható, hogy a GYROTONIC® gépek teljes mozgásszabadságot biztosítanak.

GYROTONIC®

A Gyrotronic előnyei

Előnye, hogy az ízületeket mentesíti a terheléstől miközben növeli a mozgás határát, így egyszerre fejleszthető a rugalmasság, a koordináció és az állóképesség. A módszer tudatosan használja a test meridiánjait a blokkolt energiák felszabadítása érdekében.

A húzó/toló erő következtében a csontrendszer anyagcseréje felgyorsul. A Gyrotonic® rendszerben különös figyelmet kap a hátgerinc funkcionális kapacitásának növelése, hiszen a gerinc a mozgásrendszer, a mozgásfolyamat központja, amelyet gyakorlás közben minden irányba mozgatni kell. Az előre, hátra, és oldalra mozgatás során a hát flexibilisé válik, ami segíti a megfiatalodást, miközben megnő a szervezet és a

test vitalitása. A gépeken való rendszeres tréning kiegyensúlyozza a kötőszövet feszültségét és formálja az alakot. Mivel mozgás közben relaxált állapotban vagyunk kisimulnak az arc és a test izmai is. Az edzések hatására kiegyensúlyozottak, pozitívak és magabiztosak leszünk.

kinek ajánlott?

A GYROTONIC® minden embernek optimális tréning: profi sportolónak, teljesítmény növelés céljából, fitneszeseknek, akik értékelik az új és mindent magába foglaló tréninget. Ugyanakkor a kényelmes ember is megtalálja ebben a mozgásformában az örömöt, mint ahogy a rehabilitációra szoruló ember is megkapja a támogatást, vagy akár a “burnout”–ban szenvedők, akik új energiát kapnak általa.

  • Betegségek megelőzésére és terápiás célokra
  • Növeli a gerinc és az ízületek mozgásterjedelmét
  • Nyújtja, erősíti az izomzatot és formálja a testet
  • Tökéletesíti a koordinációt és az egyensúlyérzéket
  • Segíti a légzés és a mozgás összehangolását
  • Javítja az érzékek éberségét
  • Szabaddá teszi az energiacsatornákat
  • Hatásos a migrén, az asztma, a funkcionális szívpanaszok, a depresszió, és a

Burnout (kiégés) esetén is

  • Kiegészítő terápiaként alkalmazható olyan anyagcsere betegségek esetén is

mint cukorbetegség, kóros elhízás, köszvény, magasvérnyomás, érelmeszesedés,

csontritkulás

  • Mindenfajta mozgásszervi problémára ajánlott (gerincferdülés, gerincsérv

kezdeti szakasza, csigolya elmozdulás, lumbágó, medence és vállöv problémák)

Gyrotonic® a világban

Világszerte számos magánklinikán sikeresen használják a Gyrotonic Expansion System® rendszerét az egészség helyreállítására és rehabilitációra.

Madonna, Liv Tyler, Björk, Shaquille O’Neal, Gwyneth Paltrow, Kim Catrall, Tiger Woods, Andy Murray, Sting, Naomi Campbell, Lady Gaga vagy az éppen Magyarországon tartózkodó Robert Wisdom is a Gyrotonicot használja.


További információért és kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal.

Telefon: +36 70 428 7373 Cím: 1123 Budapest, Kékgolyó u. 6.

 

Előző bejegyzés

Hogy lett Madonna Fitness ICON ?

Következő bejegyzés

A jelenlegi emberi tevékenység egy "természetpusztító orosz rulett"